lördag 8 september 2012

Atlikurs dag 2 - lektion 2



När Atli hade inlett lektionen med sina kontrollfrågor och än en gång konstaterat att det gått väldigt bra för oss på förmiddagen sa han att vi skulle sträva efter att hitta fram till samma tölt igen. MEN jag fick inte ha för bråttom - jag måste värma upp henne lika grundligt som på förmiddagen.

Så ca 2/3 av lektionen blev ganska precis som på förmiddagen - och till min stora glädje hittade vi verkligen fram till den häftiga tölten igen!!! När jag än en gång fått njuta av den en liten stund frågade Atli med ett stort leende: "Vill du se din häst när hon töltar så där?!" Det ville jag förståss, så han hoppade upp på hennes rygg istället. (Efter att han sadlat om - som han alltid gör - och Lára försökt bita honom och mig - som hon alltid gör.)

Så började han rida - och jag kände lyckan bubbla i mig när jag tittade på och hela tiden tänkte: "MIN häst, MIN häst!!!" Oj, oj, oj så fin hon var!!! Han har ju ridit henne många gånger förut - men då har det mer handlat om grundridning. Men nu började man faktiskt ana lite "racerbåt"!!! "Hon har förändrats mycket den senaste tiden - börjat bära sig på ett HELT annat sätt!" sa han. "Och från det här läget är det lätt att utveckla henne vidare!" Och om jag tyckte hon var fantastisk att rida innan så kan ni ju tänka er hur hon kändes när jag sedan fick sitta upp igen som avslutning?!

Jag fick rida i vänster varv, där hon har en "specialare" som innebär att hon gärna skjuter in bogen samtidigt som hon böjer halsen inåt - detta är möjligt genom att hon viker huvudet utåt. Fick tipset av Atli att korrigera detta genom att föra båda händerna mot min yttre höft - och det var oerhört effektivt!!!

När jag så smög iväg i tölt instruerade Atli att jag skulle rida saaakta men då och då tillföra extra energi m h a pisken UTAN att hon fick dra iväg i tempo. Och sedan allt det där andra med alla inner- och ytter-, -tyglar och -skänklar förståss. Och jag säger bara WOW, WOW, WOW!!! Även Atli kom med glada utrop medan jag red!!!

Nu var vår halvtimma slut, så nästa gäng var redan på väg in på ridbanan. Jag fick därför bara trava ett par varv på volt innan Atli sa: "Ta nu hand om henne riktigt ordentligt! Skritta ut en stund så att hon verkligen får slappna av igen ordentligt! I morgon ska vi fortsätta med detta. Och hon kommer till att börja med att behöva tydliga tillsägelser att ta i ordentligt eftersom det är jobbigt. Men jobba vidare och behåll alltid den lösa tygeln - så kommer hon att fortsätta utvecklas och bli allt starkare!"

Det enda som hade gjort det hela ÄNNU bättre hade varit om Johan hade varit kvar i Mariebäck så att jag fått detta på foto/film... Men en sådan liten detalj kan minsann inte rubba mig i min plats uppe på de rosa molnen! Och jag LÄNGTAR till i morgon när jag får rida min underbara lyckohäst igen!!!

Inga kommentarer: