lördag 28 februari 2009

Wanted: jeansskjorta!!!

När Johan och jag besökte vår gode vän Will Coley, i New York där han då bodde, våren -99 hade varje shoppingcenter med självaktning ett par ställen där man kunde köpa kepsar med sin egen brodyr på. Jag tänkte förståss direkt att jag hade kunnat brodera Reykurs namn - fast i o m att jag inte är någon "kepsperson" började jag istället leta efter ett ställe där jag kunde brodera på något annat.

TILLSLUT - efter några hundra "kepsställen" - uppenbarade sig äntligen ett ställe med ett mycket större utbud. Jag valde en jeansskjorta och de broderade "REYKUR"med röda bokstäver på bröstet och "fra Svanavatni" med vita, lite mindre bokstäver under. JÄTTESNYGGT tyckte jag!

Denna skjorta blev sedan min superfavorit i stallet! Inte bara för den snygga brodyrens skull, utan också för att jag upptäckte att materialet verkligen var perfekt för en stallskjorta! Jeanstyget var tåligt mot slitage och det fastnade inte heller hästhår eller spån på det. Om jag, p g a myggen, behövde ha någon långärmat på mig när jag red på sommaren var skjortan luftig och skön utanpå en top i "funktionsmaterial". Dessutom hade den en bröstficka med knapp, där jag kunde ha mobilen!

HELT outslitlig var en dock tyvärr inte... och ända sedan jag tillslut mycket motvilligt blev tvungen att kassera den har jag letat med ljus och lykta efter en ny - utan att lyckas... Man kunde ju tro att en klassisk, lätt figursvängd jeansskjorta skulle vara något av ett basplagg, men uppenbarligen har det varit HELT "ute" de senaste åren för jag har aldrig lyckats hitta någon.

När vi åkte för att återigen hälsa på Will i höstas (nu boende i Los Angeles) trodde jag i alla fall att jag skulle kunna köpa en ny "over there". (Jag krävde ju inte ens att stället skulle kunna brodera på den - jag tänkte skicka den till Lillhästen för att komplettera med pricken över i: Feykirs namn.) Men icke... Kände mig faktiskt riktigt diskriminerad när jag hittade massor av rejäla jeansskjortor i (amerikansk) herrstorlek - som såg ut som tält på mig - men inte en enda damvariant...

Men ännu har jag inte riktigt gett upp hoppet - jag letar vidare. Och om någon av er läsare råkar se en klassisk damjeansskjorta i någon butik - snälla meddela mig!!!

2 kommentarer:

Jonna sa...

Kolla med någon som dansar linedance dom borde ju ha koll på sånt. Min mamma har haft en sådan som hon skulle efterskänka åt mig, men den fick åka till röda korset istället. Eller varför inte med westernfolk. Kanske Hööks har?

Anna sa...

Tack för tipsen! Hööks har inte haft hittills i alla fall - men det måste ju förståss finnas internetbutiker inriktade på westernryttare, där man kunde leta! Jag har mest sökt i "vanliga" klädaffärer i de städer jag besökt - har i min enfald trott att en jeansskjorta är något slags basplagg som kan finnas oberoende av de aktuella modetrenderna. Men så är det uppenbarligen inte. (När vi var i USA i höstas hittade jag bara en enda ridsportbutik - när vi var i en liten stad i Utah. De hade bara westernprylar - men inga kläder. Och eftersom jag inte behövde något lasso eller liknande blev det ingen shopping där.)