torsdag 19 februari 2009

Ingen riktig ridskolehäst

Eva har ridit på "storhästridkskola" i hur många år som helst. Men efter ett antal års ridskoleuppehåll nu har hon tillslut kommit till insikt och fr o m denna termin ska hon rida på Sylvias ridskola istället! I kväll har hon sin första lektion - något hon laddat ordentligt för. (I morse var det faktistk "bara" 18 minusgrader - alltså hela 10 grader varmare än igår! Så då finns det ju ingen anledning att ställa in någon ridlektion!)




Jag tror faktiskt att coola flygledar-Eva varit liiiite nervös inför ridskolestarten. När jag pratade med henne förut idag var hon lite bekymrad över att hennes ridhandskar kanske inte var tillräckligt varma, men: "Får jag för mycket kritik för min ridning kan jag ju alltid skylla på att jag har för dåliga handskar. Det är bra att ha något att skylla på!" Då påminde jag henne om att hon faktiskt hade en mycket bättre undanflykt att ta till. Vi hade nämligen precis kommit överens om att hon skulle rida Feykir på lektionen - för han har haft hela TRE vilodagar på rad p g a kylan och samma kyla gör att hans matte verkligen behövde åka till varmvattenbassängen efter jobbet idag istället för att rida. "Får du kritik av Sylvia kan du ju alltid hävda att det hade gått MYCKET bättre om du bara fått rida en RIKTIG ridskolehäst!!!" sa jag.








Eva och "Sillen" - en RIKTIG ridskolehäst!

*******************************************

Nu har Eva ringt och rapporterat från ridlektionen. "Jag har ridit grisepass på volt - för att du ska få ägna dig åt annat!" Det hade, som väntat, handlat mycket om att böja och böja och böja hästarna så här i starten av terminen. "Strunta i gångarterna - i det här läget är det huvudsaken att de verkligen BÖJER sig i bålen." sa Sylvia. Som föresten tyckte det var en jättebra idé att Eva red Feykir. Dessutom hade de fått (försöka) trava på liten volt, men varierande framgång. Den avslutande traven längs spåret hade i alla fall gått riktigt bra!

Perfekt att Feykir fick komma ut och röra på sig - trots att inte jag hade möjlighet att rida! Dessutom är det ju jättebra att Eva får hjälp av Sylvia att "hitta knapparna" på honom ifall hon ska rida honom ibland även framöver!

Inga kommentarer: