måndag 2 februari 2009

"Somliga straffar Gud genast..."

...sa Johan när han drabbades av vinterkräksjukan redan dagen efter vi kommit hem från vår drömresa till Maldiverna. (På ett halvt dygn tappade han sedan 5 kilo... ni vill inte veta hur...) De kommande fem dagarna tvättade jag händerna till dess de nästan hade blottnat upp - för jag hade läst att det var säkraste sättet att undvika smitta. Och - peppar, peppar - jag klarade mig faktiskt!

Fast nu är jag förkyld istället... Har egentligen aldrig riktigt hämtat mig från förkylningen jag hade några dagar på Maldiverna. Och nu har den kommit igen i förnyad styrka så jag är rejält tät i näsan, har jobbig rinnsnuva och nyser hysteriskt. Så idag har jag sett till att ha vitlök i maten! Och dessutom ställde jag in kvällens planerade ridning. Om jag inte anstränger mig hoppas jag att det går över snabbare.

Fast det retar mig att det inte blev någon ridning... jag vill ju hålla igång så mycket som möjligt för att SNABBT få igång min kondition igen! När det gäller träningen kan jag i alla fall konstatera att musklerna verkar hämta sig ganska snabbt - jag har knappt någon träningsvärk alls efter gårdagens ridpass. Trots att det bara var det tredje efter mitt långa riduppehåll.

Inga kommentarer: