söndag 22 februari 2009

AJ, då...

...återhämtningen efter min operation i december har ju gått helt planenligt. Ända till igår... Vet inte om jag kanske hade tröttat ut bukmusklerna för mycket när jag red under förmiddagen, för på kvällen skar det plötsligt till ordentligt i operationsärret! Sedan kände jag att det bildats en hård knöl där det gjort som mest ont. "Det kan vara ett ärrbråck - och sådana kan behövas opereras om man har otur!" sa Johan. :-O (Ibland är hade det kanske varit bättre att INTE vara gift med en läkare utan fått vara lyckligt ovetande istället... ) Men han påpekade också att om jag hade tur kunde knölen "gå tillbaka" under natten.



I dag är jag rejält öm längs hela "såret" - när jag rör mig eller spänner magmusklerna känns det som REJÄL träningsvärk i hela området. Knölen är kvar, men den är mindre... Ringde sjukvårdsupplysningen (Johans specialistområde är ju faktiskt stroke - och det får man inte så ofta i buken...) för att höra om vila idag och i morgon kontakt med den läkare som remitterade till operationen kunde vara en bra plan. Sköterskan jag fick prata med höll med om detta. Så nu blir det ingen ridning de närmaste dagarna... På onsdag skulle jag ha ridit terminens första ridlektion - jag får höra med läkaren i morgon om hur jag ska göra med den saken. Sedan ska Feykir vaccineras - så det blir mååånga vilodagar för honom kommande vecka...










I och med detta missar jag Midurs årliga isritt till ön Gråsjälören nästa söndag... Har ändå varit lite tveksam till om jag skulle orka med den, det har varit dåligt med sömnen senaste veckan så jag har varit så TRÖTT. Eva hade annars erbjudit sig att byta bort sitt inplanerade arbetspass den dagen så att vi hade kunnat samåka. Det hade ju varit kul förståss! (Även om det förståss inte skulle kunna toppa 2006 års upplaga - då Reykur var med också. Se bilden ovan.) Hoppas att det ändå blir ett gäng som rider iväg!

Inga kommentarer: