tisdag 17 februari 2009

"Ridning är som yoga utomhus"


Ni som prenumererar på Norrbottens Kuriren, NSD eller Piteå Tidningen har idag fått en extra bilaga om vinter i Norrbotten. Ovanstående rubrik återfinns på framsidan och på sidan 6 kan ni läsa en artikel om när Eva och jag på långfredag 2008 red längs isvägen ut till Storbrändön! Till intervjun hade de fått ett 20-tal JÄTTEFINA bilder som Johan tagit, bara att välja. När journalisten intervjuade mig sa hon gång på gång att det var otroligt att ha så många fantastiska bilder till sitt förfogade. Därför blev jag förvånad när jag idag fick tidningen och såg att de bara tagit med en enda bild - den ni ser ovan. Frågar ni mig var det absolut inte den bästa...






Själv gillar jag t ex den här väldigt mycket - där man verkligen ser de oändliga vidderna!!!




Den här är också en av mina favoriter. Men kanske var det så av någon anledning att de bestämde sig för att ha en bild där bara jag och Feykir var med - och då tror jag bara de hade en eller möjligen två att välja på...


Rubriken gillar jag i alla fall skarpt: "De har en ruskig turbo!" Det var nämligen min förklaring när journalisten frågade varför jag fallit för just islandshästar. Jag försökte verkligen förmedla att de flesta klarar av att ÅKA islandshäst - som på turridning. Men att verkligen RIDA islandshäst så att den presterar maximalt i alla sina gångarter - det är en riktig utmaning!


Men ff a handlade ju artikeln om den härliga känslan att rida ut i vinterlandskapet på en häst. Den här tematidningen "Vinter i Norrbotten" kommer ut varje år och det brukar alltid bli mycket skoter och skidor i den så nu var önskemålet att få med någon annan vinteraktivitet också. Det förklarar nog valet av underrubrik: "Glöm snöskotern - här är det äkta hästkrafter som gäller!"


För ev intresserade som inte har någon av de aktuella dagstidningarna kanske det kan gå att kontakta Norrbottens media (företaget som äger dem alla) och be dem skicka ett ex. Ni kära bloggläsare behöver dock inte hålla till godo med bara dessa bilder - i mitt blogginlägg från långfredag -08 finns förståss MÅNGA fler att njuta av!


PS: För mig blev det väldigt lämpligt att dröma mig bort till den där härliga långfredagen just idag. Hade som vanligt på tisdagarna planerat att rida på morgonen innan jobbet. Men när jag vaknade låg termometern på -21 grader och jag hade ONT så jag fick nöja mig med att läsa om ridning och se bilder samt vila mig i form. I morgon börjar ju ridskolan om för mig och Feykir och då MÅSTE jag ju kunna rida! DS.

Inga kommentarer: