tisdag 16 oktober 2012

"Vederstyggligt!!!"

...sa en lyssnare som intervjuades i Radio Västerbotten idag om vädret i Skellefteå. Och tyvärr kan jag bara intyga att det stämde... Skulle åka dit över dagen i tjänsten (har inte hänt på många år) och lyckades pricka av denna dag med klass 1-varning för regn och snöfall. Inte helt lysande när man fortfarande har sommardäck på bilen... och eftersom vi har däcken på däckhotell var det ju inte bara att byta snabbt i helgen eller i går kväll - och tiden som är bokad hos däckfirman måndag nästa vecka gick förståss inte heller att tidigarelägga med kort varsel... Av någon korkad anledning kom jag aldrig ens på tanken att det gick att åka buss, förrän i morse när jag redan kört halvvägs till Piteå. "Endel har otur när de tänker..." som vår kontorschef brukar säga...

Väl i Skellefteå kunde jag raskt konstatera att "vederstyggligt" var en högst adekvat beskrivning av vädret. Ingen snö ännu - men regnet ÖSTE verkligen ner samtidigt som det blåste kraftigt. När jag klev ur bilen, lättad över att ha klarat en fickparkering trots allt regn och imma på rutorna, klev jag dessutom rakt i en vattenpöl... så jag har tillbringat hela dagen i blöta skor...

Men erfarenhetsutbytet i Skellefteå var mycket givande och jag lyckades ta mig hem igen utan att hamna i något dike - trots att regnet succesivt övergick i snö. Men så hade jag Johans bil också, men nästan helt nya sommardäck. Och nu har jag bytt bankkostymen mot en utstyrsel med "bekväm" som huvudsakligt kännetäcken och äääääntligen fått ta torra sockar på fötterna!

Lára får ledigt idag. Hade bestämt redan innan att bilresan till och från Skellefteå + jobbmötet där fick vara tillräcklig påfrestning för idag. Grundplanen var däremot att rida igår. Men eftersom Lára verkligen fick jobba ordentligt i söndags (när vi tog chansen att träna ökad tölt med Fia och Ljufa trots att Lára redan fått jobba riktigt hårt med samling i tölten) bestämde jag att hon skulle få vila även igår. När fem dagars ridning på rad avslutades med en sådan "urladdning" kan det inte skada att musklerna får vila lite!

Möjligen blir det vilodag även i morgon, beroende på hur min kropp reagerar på dagens ansträngning och vädret. Men på torsdag hoppas jag på lektion för Sylvia igen!

Inga kommentarer: