söndag 7 oktober 2012

Orkidéer åter från sommarbetet!



Efter att ha varit på "sommarbete" ute i trädgården som vanligt (har en hylla i skuggan under en syrenbuske för dem) fick orkidéerna flytta in igen för ett par veckor sedan, innan första frostnatten. Då hade vi satt upp en glashylla i ett av köksfönstren - både för att få bättre plats och som insynsskydd. Så här bor nu endel av min orkidésamling!

Tycker det blev riktigt snyggt och försökte föreviga detta med en bild, som tyvärr inte blev särskilt bra... Men ni får hålla till godo med den ändå, för när jag skulle ta en ny dagen efter hade orkidén i mitten på glashyllan precis börjat tappa sina blommor och såg därmed betydligt tristare ut... Den är en av få som blommar just nu, men sju andra tackar för utevistelsen med att ha knoppar, så snart blir det mer blommor igen!

I o m den torra sommaren (jo, den var faktiskt ovanligt torr här vid Norrbottenskusten) fick jag duscha orkidéerna med vattenslangen ganska ofta under sommaren. Hade de varit kvar ute de senaste veckorna hade det verkligen INTE behövts något extra vatten däremot... 

Inga kommentarer: