fredag 19 oktober 2012

Gode Gud ge mig tålamod!



...men gör det FORT!!!  (citat av komikern Lasse Eriksson, från Piteå.) 

Vårt olivträd verkar ha trivts i orangeriet under sommaren - för det har fått massor av oliver! Många är fortfarande väldigt små, men en hel del har hunnit bli fullstora som den gröna i förgrunden. Den är klar att skördas - ifall man vill ha gröna oliver. Några har också börjat mogna till svarta.

Jag tänkte att det kunde vara lite kul att testa hur de smakar! (Har ingen som helst aning om vad det är för sort...) Jag visste att man inte kan äta oliver helt färska - då smakar de inte alls gott - utan att de måste prepareras på något sätt först. Men hur? När jag efter idogt googlande, bland den enorma mängden recept på marinering av färdigköpta oliver, tillslut hittade hur man gör insåg jag dock genast att detta inte är något för mig. Man ska lägga dem i en saltlake med ättiksprit där de sedan ska ligga ett helt år!!! :-O

Det får alltså bli färdigköpta oliver även i fortsättningen. Möjligen hade jag testat om jag redan visste att jag hade en god sort. Men tålamod är verkligen INTE min starka sida... "tvärgöra" är snarare mitt mellannamn...

Har tyvärr ingen rapport från Lára idag. Har för ovanlighetens skull låtit Eva rida henne en fredag, eftersom hon jobbat på annan ort tidigare i veckan. Efter gårdagens tuffa ridlektion räknade jag dessutom med att vara väldigt mörbultad ikroppen idag. Men - peppar, peppar - jag har faktiskt klarat mig långt över förväntan!!! (Fast det var nog tur att jag stretchade så noga - och i flera omgångar - som jag faktiskt gjorde igår.)

Sov så ovanligt bra i natt också - andra natten på rad dessutom! Det var nästan som om jag var utomlands i ett varmt land! Först resonansbehandling och sedan svettig ridlektion var tydligen en bra kombination! En viktig anledning till att jag bokade in resonansen på onsdag var också att ge kroppen så bra förutsättningar som möjligt inför ridlektionen. Och det verkade ju fungera!

Nästa helg har vi Atlikurs igen fre-sö. Tänkte först att jag ska boka in ny resonansbehandling på torsdag innan. Eller också kanske jag ska spara det till måndagen efter? En stor fördel med denna behandling jämfört med varmvattenbassängen (förutom att den verkar ge betydligt bättre direkt smärtlindring) är att det i alla fall hittills gått bra att boka med kort varsel. Så jag kan ju faktiskt hinna känna efter hur det känns under nästa vecka innan jag bestämmer om det blir bokning torsdag eller inte. 

Inga kommentarer: