onsdag 10 oktober 2012

hästskor, broddhål och badande höna!



Kunde inte hålla mig - det behövdes helt klart en hönsbild till här! Här sandbadar "badfantasten" i en pallkrage bakom orangeriet medan kompisen spanar efter ätbart. Själv "softar" jag som "badhönan" idag - d v s tar det lugnt efter jobbet och låter kroppen fortsätta återhämta sig. I morgon är det ju ridlektion och då vill jag ju vara i så bra form som möjligt!

Idag rider Eva Lára - och förhoppningsvis har hon även fått tag i hästskor med hål för traktbroddar. I vanliga fall brukar hovslagaren alltid fixa skorna också. Men när jag med kort varsel fick veta att han skulle kunna sko Lára i morgon vid lunch och kollade hans skoutbud visade det sig att han inte hade några med hål för traktbrodd.

Än är det ju alldeles för tidigt med broddar i leran... men den dag det fryser på ordentligt och blir halt kommer vi ju att vara VÄLDIGT tacksamma om det går att skruva i traktbroddar i alla fall! (På vintern har vi alltid fyra broddar/sko, men skor man redan nu med broddhål även framme i tån nöter de upp skorna så fort.) Man vet ju aldrig när kylan kommer... men det lär ju inte dröja till 10 veckor till i alla fall, då det kommer att vara dags att sko Lára nästa gång.

M a o håller jag tummarna både för att Eva och Lára fått en riktigt härlig ridtur idag och att Eva först fick tag i hästskor och kunde ta med dem i stallet så de finns på plats i morgon! 

Inga kommentarer: