torsdag 1 december 2011

Fri tillgång i alla fall.

Magsjukan vill inte riktigt släppa sitt grepp... :-(  Jag som brukar säga att det enda positiva med magsjuka är att det brukar gå fort över. Men inte ens det i det här fallet alltså... Fr o m dag 2 har jag dock kunnat dricka utan problem, så sedan dess har jag ändå varit mindre allmänpåverkad. När jag fick mejl av min chef idag skrev hon att hon hoppades att jag snart kryat på mig så att jag kunde vara tillbaka. "Niklas längtar" skrev hon också. Det var EXTREMT ironiskt menat kan jag tala om, denne Niklas (en av mina kollegor) har nämligen riktigt svår bacillskräck, så jag tror knappt han skulle våga svara i telefonen ifall jag ringde!

Jag har läst på flera ställen att fosforsyran i Cola är bra för att lindra magsjuka och har vid tidigare sjuktillfällen upplevt att det hjälpt. Tidigare var jag en relativt stor konsument av Cola light, men förra våren genomgick jag en "avgiftning". Hade aldrig kunnat drömma om att det skulle vara så svårt som det faktiskt var - vad har de i läsken egentligen??? :-O  Sedan dess har jag bara fått dricka cola "vid högtidliga tillfällen" - t ex då jag ibland äter en Grand de Lux (utan bröd) på Max. Men de senaste dagarna har jag haft "fri tillgång" om man ska "prata hästspråk". När jag suttit där med min colaflaska har jag haft viss förståelse för hästarna när de får sina höbalar i hagen under den kallaste vintern och äääääntligen kan äta hur mycket de vill!

Men jag skulle verkligen behöva piggna på mig nu, för att orka "stångas" med Försäkringskassan. De har nämligen än en gång beslutat att dra in min sjukpenning. De väljer att helt bortse ifrån mina svåra sömnproblem och allt vad de för med sig i form av dagtrötthet, energilöshet, koncentrationssvårigheter o s v. Detta av den enkla anledningen att inga av dessa besvär går att bevisa med t ex blodprov eller röntgen. "Vi kan bara gå på objektiva fakta" hette det, trots att de besvär som beskrivs i mina sjukintyg finns med bland exemplen i Försäkringskassans egen instruktion till läkarna om hur sjukintygen ska utformas. "Giv mig styrka!!!" säger jag bara...

4 kommentarer:

Adina sa...

Det där om att ringa dem varje gång du vaknar om nätterna verkar inte som något allt för dåligt alternativ.. Då kanske de förstår.
Hoppas du är frisk snart!

E sa...

FK är inte lätta att övertyga.
Här om dagen påstods det att en man med båda benen amputerade fått avslag med motiveringen "att det inte var säkert att skadan var permanent".

Lycka till!

Lili-Marie sa...

Min sambo B är i samma sits, enbent efter en trafikolycka har han fått brev hem att FK ej godkänner varken sjukpenning eller livränta då det inte går att fastställa att amputationen är livsvarig. Intressant att se när stumpen börjar växa, hittills har den bara krympt!

Anna sa...

Lili-Marie: det värsta med det hela är att man inte längre blir särskilt förvånad av det du berättar... Men FK fick faktiskt nyligen "på pälsen" av Högsta Förvaltningsdomstolen för att de tolkar lagens "varaktig" som "livsvarig". HF slog fast att detta strider mot lagstiftarens intentioner. Så det kan verkligen vara läge för din sambo att överklaga!!! Ni kan läsa mer på LO-TCO-rättsskydds hemsida!

Tack till er andra också! Man känner sig verkligen som David mot Goliath...