fredag 30 december 2011

Både on- och offknapp!

Idag var det plogat längs vägen till Mariebäck - så cavalettisnön i vägkanterna var borta. Red mot Avan och varvade trav och galopp som uppvärmning. Först ville Lára inte ta höger galopp...men efter ett antal "omfattningar" tog hon sedan höger galopp fyra gånger i rad. Som att hon sa: "Jaha, det var DET du ville - varför sa du inte det med en gång??!!" När vi passerat stället där jägarna brukar sitta och grilla korv tog jag chansen att tölta utför backen - nu när jag kommit på vilken trevlig effekt det har på tölten! Och sedan hade vi ju en perfekt töltsträcka att njuta på ända ut till asfaltvägen!

När vi vände hemåt blev matte lite jobbig... hon tyckte nämligen att det var dags för samlad skritt... Onööööödigt långsamt, tycker ju Lára...!!! Men jag börjar faktiskt märka en liten effekt av all träning: nu klarar jag oftast att lägga till lite drivning också, utan att som förr fastna i handen. Det behövs ju inte alls lika kraftig drivning som på Feykir heller, och då blir det lättare att behålla den mjuka handen också.

Efter alldeles onödigt mycket samlad skritt (om ni frågar Lára) gjorde jag en övergång till lååångsam tölt och den tölten hade jag velat se, för den kändes i alla fall riktigt, riktigt bra! Särskilt sedan jag förstärkt drivningen ett par gånger genom att peta till med pisken i rumpan! Efter en paus började vi om igen med samlad skritt och sedan mer långsam tölt, som även nu kändes riktigt bra!

När jag sedan ville avsluta med avslappning i trav fick jag bromsa ordentligt de första stegen, men sedan var "off-knappen" intryckt så i fortsättningen travade hon lugnt och avslappnat, i trevlig muskelbyggarform. Helt lätt i handen och utan att försöka dra iväg i tempo. Oj, vad det är roligt att träna när man har en så duktig häst!!!

Passerade Hööks på vägen hem. Hade tänkt köpa ett par Steeds vinterfodrade ridstövlar (mina nuvarande från MH håller nämligen på att gå sönder) och såg igår på nätet att det var halva priset på dem. Men när jag kom till butiken var de slut... åkte hem för att beställa på nätet men då var de slut där också... Någon som ska till Haparanda under de närmaste dagarna?

Inga kommentarer: