torsdag 29 december 2011

Cavalettisnö och isande vindar

Tänk så ROLIGT man kan ha det ute i mörkret och snålblåsten, ifall man har en lycko-Lára!!! Men kvällens ridtur började spännande för en del... Sylvia har en ny träningshäst, en väldigt "grön" unghäst som dessutom verkar tycka att det mesta är otäckt... De red ut en stund före oss, men Lára och jag hann ikapp dem ganska snart. Unghästen kunde då lägga ytterligare något till sin "jätteläskiga saker-lista", nämligen häst med boglampa (Lára). Samtidigt som Lára höll på att skita på sig när hon skymtade något stort där framme i mörkret... Nej, ska vi vara riktigt ärliga så var det inte bara så att hon höll på att skita på sig, hon blev helt enkelt tvungen att stanna och lägga en hög! Och trots att Sylvia pratade med henne där bortifrån mörkret försökte hon vända och springa hem. Samtidigt som unghästen försökte vända och springa bort från oss... jo,jo! Vilken cirkus! Men när vi väl passerat dem var Lára sitt vanliga modiga jag och fick agera draghjälp åt den osäkra unghästen istället.

Det är väldigt mycket svårare att värma upp i lugn trav när man har en annan häst i bakhasorna... Men jag utnyttjade att vägen inte var plogad efter dagens snöfall och lät henne trava på sidan om hjulspåren, där snön låg drygt decimeterdjup. Perfekt "cavalettisnö" skulle man kunna säga! Sylvia och unghästen vände hemåt igen ganska snart, medan Lára och jag fortsatte in till byn.

När vi vände hemåt insåg jag att jag ridit i medvind hittills... men nu hetsade vinden verkligen minusgraderna att anfalla och jag försökte krypa så långt ner i kragen som jag kunde! Töltade nerför galoppbacken och fick än en gång uppleva vilken häftig effekt det har på tölten! När vägen planar ut kommer bogarna upp och det känns bara hur häftigt som helst!!! Jag skulle gärna ägna resten av livet till att tölta nerför backar!!!

Vi höll oss i hjulspåren när vi töltade hemåt och hade flera sekvenser när tölten kändes riktigt, riktigt trevlig! När det sedan var dags för "off-knapp" och avslappnad trav fortsatte njutningen: det kändes verkligen att hon lyfte ordentligt på fötterna i snön samtidigt som hon travade på så avslappnat i en trevlig och stadig form!

Medan Lára sedan mumsade kraftfoder blev det precis som igår omsorgsfull stretching av stela matte. Fick inte mer ont av gårdagens stretching, så idag vågade jag ta i liiite till också. Utom en stretchövning (som jag helt glömde bort igår). Där kunde jag inte ens få något av benen i den position de ska vara när man BÖRJAR stretcha... Hm... har känt vid varje steg jag gått idag att jag missade den stretchen igår... Och idag när jag i alla fall försökte gick det inte... Man brukar visserligen säga att "det är tanken som räknas" men det gäller knappast i ett sådant här fall... Nu MÅSTE helt enkelt varmvattenbassängen öppna snart igen!!!  

Inga kommentarer: