torsdag 6 januari 2011

Trettondagsfika på residenset!


Länsresidenset i Luleå - det enda i Sverige som är byggt av trä. Efter nästan två timmars idogt ringande lyckades jag knipa de fyra sista biljetterna till det eftertraktade trettondagsfikat hos landshövdingen! Johan och jag fick dagen till ära sällskap av Eva x 2.




Ett enormt fikabord var uppdukat - här tar Johan för sig av de hembakade wienerbröden. Efter att ha smakat sig igenom utbudet konstaterade en enig jury (Johan, Eva och Eva) att wienerbröden var allra godast. För säkerhets skull hämtade Johan ett till för slutgiltig kontroll. Då passade jag på att smaka - hembakta wienerbröd har jag nämligen aldrig smakat. Och de smälte verkligen i munnen! Annars höll jag mig till gott te i underbart vacker tekopp och lite grädde från en av tårtorna.




Mätt och belåten Johan!





Vid detta vackra skåp hade man dukat upp specialfikabröd (glutenfritt, laktosfritt och sockerfritt). Var LCHF-fikat fanns hittade jag dock aldrig... (En skål grädde - så att man inte behövde "nalla" från tårtorna - och lite hallon hade t ex inte varit fel.)





Eva, jag och Eva

Inga kommentarer: