lördag 15 januari 2011

ORIMLIGT KALLT!


Vi är många som brukar raljera över kvällstidningarnas rubriker... och tidigare i vinter tyckte jag att en av dem t o m överträffat sig själv. När det var en köldknäpp (i södra Sverige förståss) kunde man läsa "ORIMLIGT kallt!!!" på en löpsedel. Jag tyckte verkligen det var en korkad rubriksättning. Man kan tycka att något är orimligt dyrt t ex, men inte orimligt kallt. Vem hade man tänkt klaga hos, som skulle kunna göra något åt saken - SMHI?!

Men idag föll jag ändå till föga... När jag efter 8 dygns "husarrest" ÄNTLIGEN skulle åka till Feykir och försöka rida en kort sväng - då visar termometern -28 grader här i Gammelstad! Hela veckan, när jag har legat inomhus, har termometern visat runt -13, men så måste det bli -28 just idag. ORIMLIGT kallt m a o!!!

Ett besök i Mariebäck blev det ändå - så jag fick klappa lite på Feykir och se med egna ögon att det inte gick någon nöd på honom. Där visade termometern -29 grader, han var härligt full i rimfrost och mumsade på sitt hö... Som en vinterns Ferdinand!

Inga kommentarer: