onsdag 19 januari 2011

Slut på batteri...kan ändå "boosta" energi!

Slut på batteri är definitivt en passande beskrivning av inledningen på dagens ridtur. Både Feykir och Lukka skrittade ytterst tveksamt ut från gården, med små, korta steg... När jag testade vad som hände om jag slutade driva i varje steg svängde Feykir in och stannade med framhovarna i ena plogkanten. Samtidigt som Lukka försökte vända hem. Hela situationen var så dråplig att vi inte kunde annat än skratta!

För att undvika älgar red vi mot Avan istället idag. (Älgar kan ju självklart inte förflytta sig någon km på ett dygn - eller hur?!) Problemet att hästarnas batterier var slut märktes också när vi skulle värma upp i trav - det var seeeegt...

Men efter en skrittpaus hände något lustigt: plötsligt var det som att hästarna snackat ihop sig om att göra en liten kupp - för precis samtidigt började de plötsligt trava! Det märktes att Feykir tyckte att han var jättebusig - för han kastade med huvudet som han alltid gör då! Och det var plötsligt lite tryck i traven! Fia och jag blev så glada över att hästarna plötsligt visade lite livsgnista så vi lät dem springa.

Det var verkligen en underbar kväll ute i skogen! De snötyngda träden och marken lystes upp av fullmånen så att det blev en nästan magisk känsla! Vid ett tillfälle blev vi faktiskt lurade att det kom en bil bakom nästa kurva - men det var ljuset från månen! Vi konstaterade att den här vintern absolut skulle kunna användas i en reklamfilm för begreppet "vinter". Första snön kom tidigt och lyste upp på marken. Och sedan dess har vi haft snö konstant - inte ens en enda dag med töväder! Och detta fantastiska ridunderlag som vi har hela vintern!!! Kan inte bli bättre!

Trots att det började så extremt energifattigt (eller just därför?!) blev det en härlig ridtur med många glada skratt! Tillbaka i stallet kände vi oss alldeles fyllda av energi, som våra härliga hästar "laddat" oss med. För det var inte bara hästarna som hade energibrist i början - både Fia och jag kände oss riktigt trötta efter jobbet... Men en rejäl dos häst kan bota det mesta!

Inga kommentarer: