tisdag 4 januari 2011

Boglampa!



Idag är det KALLT - vilket jag inte behöver ha någon termometer för att ta reda på, det känns i kroppen om man säger så... Vilodag för Feykir m a o. Vill istället passa på att visa en alldeles genialisk uppfinning: boglampan! Med halogenlampa och ett rejält batteri.

Lampan fästs med en rem i vardera metallögla, framtill på sadeln. Den tredje remmen dras mellan frambenen på hästen och hakas i ett fäste som man trär runt sadelgjorden. Batteriet kan förvaras i jackfickan, men jag har det i en ficka jag sytt på ett av mina schabrak. (Då drar jag sladden under sadelkåpan så att jag inte trasslar in benet i den.)

Tack vare att lampan sitter betydligt längre ner än en pannlampa lyser den upp mycket bättre på marken än vad en pannlampa med motsvarande kapacitet gör. Och placeringen gör att den alltid lyser upp i hästens rörelseriktning.

Jag tycker att detta är en KANONUPPFINNING!!! Konstigt nog verkar den inte längre gå att köpa... Jag köpte min för MINST 13 år sedan, från något som hette Nordhallands Ridsport (intressant att jag fortfarande minns namnet..!) efter en annons i Ridsport. Använde den flitigt redan under min och Reykurs tid i Kiruna alltså! För något år sedan behövde batteriet bytas ut. Och förra veckan var det för första gången dags att byta lampa. Så hållbarheten kan man definitivt inte klaga på!

Nu hoppas jag någon "Uppfinnar-Jocke" läser detta och inser att det finns en "lucka" på marknaden som skulle behöva fyllas!

Inga kommentarer: