söndag 30 januari 2011

Försök till repris


Så här vackert var det när Fia och jag red idag! Lustigt nog var det bara vi två i stallet, trots det härliga vädret, medan det i gårdagens riktiga busväder blev tangerat rekord med fem hästägare/ryttare på gemensam ridtur. (Men var Lukka tvungen att skita precis där?!)

Förhoppningen idag var att upprepa förra söndagens ridpass - då båda hästarna gick riktigt, riktigt bra! Därför följde vi samma upplägg: trav och galopp in till Alviksträsk, pusta ut i skritt tillbaka nerför backen, slutor i skritt fram till korsningen för att sedan rida tölt hem. Riktigt BRA tölt var det meningen.


Tack vare att KG ställde upp som fotograf får både Feykir och jag vara med i bloggen idag!

Redan under uppvärmningen kände jag att Feykir inte hade någon av sina bästa dagar utan kändes väldigt stel... Gårdagens långtur med massor av trav i djup snö satt uppenbarligen kvar i kroppen på honom. Och kanske gjorde även torsdagens ridtur det - då han hela tiden var spänd som en fiolsträng p g a all snö som hela tiden rasade ur träden. När vi skulle galoppera ville han plötsligt inte ta höger galopp - jag som bara brukar behöva ställa vänster och skjuta fram höften... Och när han tillslut tog höger galopp kändes den kantig och matt, som att bakbenen inte alls var med...

När vi sedan skulle tölta hemåt hade jag ridit slutor i skritt och utgångsläget kändes optimalt: han var verkligen mellan hand och skänkel! Och så länge jag kunde hålla honom riktigt samlad i kort tempo så gick det bra. Men bara jag tappade ut honom någon milimeter ville han falla ner i trav... Inte alls likt honom! Gjorde många halter och ryggade innan vi började om med tölt men det var hela tiden bara den allra första korta biten som kändes bra. Vårt problem i tölten brukar vara passtakt - inte att han faller ner i trav - så uppenbarligen var detta inte någon av hans bästa dagar. När han så presterat ytterligare några meter OK tölt lät jag honom därför sträcka ut i den (av honom) efterlängtade traven igen och gav upp tölten för idag.



Snöröjning på isvägen.
Redan under ridturen bestämde jag att Feykir ska få en vilodag i morgon - vi har ju faktiskt ridit sex dagar i sträck nu. Varav både torsdag och igår var extra ansträngade för honom. Och så här i efterhand har jag kommit fram till att det blir två vilodagar så att han verkligen hinner hämta sig ordentligt. Nästa ridpass först på onsdag alltså.

















Inga kommentarer: