tisdag 11 januari 2011

Chokladmoussekur och tesvält

"Hälsan tiger still" säger man ibland - men här är det tvärt om... Bloggtystnaden de senaste dagarna beror tyvärr på ett ganska rejält "haveri"... Kan fortfarande varken sitta eller stå mer än korta stunder, så det är mest ryggläge i soffan som gäller...Ligga gör visserligen också ont - men är i alla fall bättre än alternativen.

Var till min läkare på vårdcentralen idag, för undersökning och provtagning, samt recept på nya mediciner. Fler prover blir det i morgon. Så får vi se om något hjälper. Han har i alla fall inte "snöat in" på min fibromyalgidiagnos utan tänker betydligt bredare. Detta behöver ju inte vara ett extremt fibro-skov utan kan ju faktiskt bero på något annat också. Reumatism-spåret, som efter fem års undersökningar och provtagningar avskrevs 2008 ska t ex "dammas av" igen. Han var t o m inne på att testa mig för glutenintolerans. Men när jag påpekade att jag äter LCHF och därmed aldrig utsätter kroppen för gluten, så konstaterade han att ett sådant prov därmed inte skulle ge något pålitligt resultat.

Så här efteråt känner jag mig extra mörbultad... Dels var jag ju tvungen att sitta i bilen till och från vårdcentralen. Dessutom blev det ganska lång tid att stå medan jag var där inkl köandet på apoteket för ny medicin. Sedan var ju doktorn tvungen att klämma, böja och bända överallt där jag hade ont - d v s överallt - och det känns rejält så här efteråt...

I lördags ordinerade min käre make, förutom div medikamenter, även en chokladmoussekur. Glädjande nog ska moussen intagas under flera dagar för maximal effekt. Biverkningar uppges vara sällsynta. (Dock finns tydligen en viss beroenderisk som man bör beakta vid långtidsbehandling.) För att förstärka effekten kan kuren dessutom kombineras med "tesvält"!

Det senare är ett typiskt läkaruttryck - beviset för varför denna yrkeskår INTE jobbar med marknadsföring! Under Johans uppväxt dracks aldrig te i det Niklassonska hemmet. UTOM när någon hade magsjuka. Då ordinerade pappa doktorn "tesvält" (vad är det för fel att säga "en god kopp te??!!") Vilket i deras fall alltid innebar Earl Grey-te. När Johan och jag sedan träffades tog det nästan ett år innan han vågade säga att han inte alls tycker om te - och definitivt inte Earl Grey! Vid det laget hade jag hunnit plåga i honom måååånga liter av denna ädla dryck, f f a av mitt absoluta favoritte: Earl Grey!

Har ägnat mig åt ytterligare egenvård också. Ländryggen, höfterna och händerna har fått sig en rejäl omgång av den arnikakräm som jag fick av Emelie i julklapp. (Hennes mamma säljer olika sådana produkter, jag fick en "heatingcream" också som mina onda händer fick en skön omgång av igår). Nu ligger jag här i soffan och känner värmen från krämen - skönt! Arnikagel har jag föresten tidigare använt på Feykirs ben också!

Inga kommentarer: