lördag 22 januari 2011

KANONVÄDER!!!


Idag blir det bildbomb - för vi har haft sådant FANTASTISKT väder!!! Strålande sol på den gnistrande vita snön - kan det bli vackrare?! (Att det dessutom bara var -6 grader gjorde ju inte saken sämre...!) Jag stannade minst sju gånger redan på väg till stallet för att fota vackra vyer. Och sedan fortsatte det på samma sätt. På bilden ovan ser ni Démantur och Kippys hage, med vallackflockens hage i bakgrunden. Ser väl rätt härligt ut?!


Tre snyggingar! Djarfur, Sleipnir - och om ni tittar riktigt noga - Feykir i bakgrunden.
Fia och jag fick en riktigt, riktigt härlig ridtur i det underbara vädret! Fast det var ju i varmaste laget för hästarna - de hade säkert uppskattat om det varit minst 10 grader kallare. Efter en lång "igångskrittning" följt av lite trav och två lååånga galopper flåsade de rejält!



Här är spår efter älgar. Som tur var behövde vi bara se spåren idag - inte älgarna själva!



Kanonväder - och så dessa oäääändliga sträckor med perfekt ridunderlag. Borde väl nästan vara förmånsbeskattat?! ;-) I det här underbara vädret ville vi rida "hur länge som helst" så när vi kom till korsningen vid sjön tog vi till vänster. Då kunde vi ju i princip rida ända in till stan om vi ville!



När vi passerat sjön och galopperade uppför den lååånga backen började det faktiskt gå lite tungt så vi fick DRIVA... Uppe på krönet bestämde vi oss för att vända hemåt igen. Fast först fotade jag ovanstående bild. Så snart vi var på hemväg hade hästarna ny energi igen!
Jag kom ihåg den "läxa" jag gav till mig själv igår och red slutor i skritt åt båda hållen. Till vänster kunde Feykir böja sig riktigt ordentligt! I högersidan var det kämpigare, men tillslut blev det hyfsat där också. Gjorde då en övergång direkt från sluta till tölt - och vilken tölt det blev! Tänkt vilken skillnad när man har bakdelen med sig ordentligt!
Det blev en hel del töltintervaller, varvade med sluta i skritt på hemvägen. Det dröjde förståss inte länge innan Feykir började ladda för tölt så snart jag började försöka böja honom... Därför red jag sedan en hel del slutor även under avskrittningen - får ju inte programmera in att böjning betyder springa varje gång!

Trots en lååång avskrittning var hästarna lite flåsiga när vi kom tillbaka till stallet. Till skillnad från oss tyckte de definitivt att det var onödigt varmt ute! Vi tyckte därför inte att de skulle behöva komma in i stallet, där det ju var ännu varmare, utan vi sadlade av och stretchade dem ute på gården innan de fick gå direkt ut i sin resp hage. Feykir spillde lite av sitt godis när vi stretchade... men som ni ser så städade han och Lukka ordentligt efter sig sedan!



När jag sedan åkte hemåt kunde jag inte låta bli att stanna flera gånger till för att fota!




Inga kommentarer: