söndag 2 januari 2011

HÄRLIG ridtur!!!


Sylvia, Olivia och KG förbereder en slädtur med Kippy, medan Sussie övervakar. (Ja, det var bara Sylvia och Olivia som fick åka den här gången. Men tanken är att KG ska köra Kippy framöver när Sylvia m familj åker iväg på semester. Därför var han väldigt mån om att montera en stol på släden.)

Feykir och jag fick ännu en kanon-ridtur med Fia och Lukka! Vi bestämde oss för att köra samma uppvärmning som igår: först trav och sedan galopp. Det verkade ju vara ett bra sätt att få igång våra "dieselmotorhästar". Igår gjorde Feykir precis som han brukar när jag börjar ridturen med trav: han satsar mot Solvalla. Men idag hade uppenbarligen en polett trillat ner, för nu fanns inga tendenser till att rusa utan han sökte sig direkt framåt-nedåt och travade i ett så sansat tempo att jag direkt kunde börja jobba honom i traven.

När vi sedan fattade galopp blev Feykir så jätteglad över att få galoppera att han först ruskade på huvudet och sedan flera gånger körde ner huvudet mellan frambenen. Varje gång hästen försvann framför mig väntade jag mig att han skulle slå bakut - och att jag skulle få en rejäl flygtur - men som tur var gjorde han aldrig det så jag fick sitta kvar på hästryggen!

Det var verkligen härligt att galoppera lååångt - och när vi kom fram till korsningen vid sjön flåsade både Fia och jag ikapp med hästarna! Men så var det VARMT idag också - bara 8 minusgrader och vi lika mycket kläder på oss som igår, då det var 10 grader kallare. Hästarna hade föresten också samma kläder på sig som igår! Efter en andhämtningspaus bestämde vi därför att vi skulle vända hemåt.

Nu när Feykir verkligen "kommit igång" och det dessutom var hemväg kändes det som att vi hade minst fyra bakben när jag samlade honom! Och han presterade riktigt trevlig tölt i lååångsamt tempo! Red intervaller med kort skrittpaus och sedan ryggning innan ny igångsättning. HÄRLIGT!!! Ibland kom Fia och Lukka spurtande förbi i ett högre tempo och då försökte vi haka på, men den mesta tiden höll vi oss till riktigt lååångsam tölt.

När hästarna sedan fått sträcka ut en stund i trav satt vi av och gick hem, mycket nöjda med ridturen!


Inga kommentarer: