torsdag 3 september 2009

Reykur flyttar hem till Anna!

Allra underbaraste Reykur flyttar till ett nytt hem - hos en annan Anna - där han ska vara sällskapsherre och pensionär. "Han får jordens bästa pensionärsliv!" säger Jenny M, som jobbar på Örnäs och som känner Reykurs nya matte.

Och så här skriver nya matte: "Reykur skall vara "pensionär", men vill han ridas så kommer han ridas, han är en häst med ett hjärta av guld, och vet ni? Han kommer få bestämma helt själv hur han vill att hanses liv skall te sig." Det låter väl bra?!




Detta fina porträtt målade Folke Bagger av Reykur när jag bara haft honom några månader. Sommaren innan jag köpte honom hade han fått sitt exem och kliat bort all man och svans - så jag köpte en häst med tunn, tunn svans och knappt 1 dm man... Men bristen på man har ju konstnären kamouflerat på ett snyggt sätt!






Som tur var gav allt mitt pysslande resultat - Reykurs vackra man växte ut igen. Den gick faktiskt ända ner på frambenen tillslut! Fick faktiskt några gånger frågan om han var sent kastrerad - eftersom han hade så mkt man och svans. Det är väl en fin komplimang för en exemhäst??!! Här en bild från vår härliga fjällritt sista sommaren Reykur bodde hos oss.


Förutom fjällritten är nog mitt häftigaste ridminne från honom när vi tränat så på att han skulle lyssna på säte och skänklar, så att jag kunde göra övergång från ökad tölt ner i halt och rygga - utan att jag ens tog i tyglarna!


Reykur lärde mig också att sätta ribban EXTREMT högt när det gäller hur hästen ska vara att hantera från marken! I något stall där vi har stått gick han under benämningen "Sir Reykur" för att han var så artig i alla lägen. Och han lärde mig att slarva med boxdörrar... Det är ju inte så noga att stänga dem om hästen ändå står kvar i sin box när man kommer tillbaka 40 minuter senare! Fast ibland var han på riktigt "wild and crazy" bushumör - och då kunde han placera ut ena framhoven 1 dm utanför boxdörren och sedan tittade han så förväntansfullt på mig när jag kom: "KOLLA - jag är helt GALEN idag - jag är OLYDIG - KOLLA VAD JAG GÖR!!!"


När Mark Levengood skulle leda Melodifestivalen för ett antal år sedan sa någon: "Det finns två kategorier av människor: de som älskar Mark och de som inte träffat honom ännu." Man kan definitivt säga samma sak om Reykur! Så nu önskar jag honom och hans nya matte många lyckliga år tillsammans!


Oj, jag blir fortfarande alldeles tårögd så snart jag tänker på min sagohäst...


Som tur är har Reykurs nya matte en hemsida där jag kan fortsätta att följa honom! Ni hittar den här:

Inga kommentarer: