måndag 25 januari 2016

Till La Digue

Helt klart har jag inte gått opåverkad igenom besöket hos Eva – idag var andra dagen i rad som vi hade satt väckarklockan på mitt bevåg! Idag dessutom så tidigt som 07.00 för att jag ville gå en långpromenad längs stranden innan frukost om det var uppehållsväder. (Ja, nog förstår man vem som haft STORT inflytande när morgontrötta Anna kommer på sådana idéer...!!!) Och när klockan ringde hade regnet upphört så det blev morgonpromenad!

Vi hade dock inte tänkt på att det skulle vara högvatten, så det fanns inte så mycket strand att gå på... Till vänster, där vi gick igår, låg hela stranden under vatten, men till höger fanns en smal strandremsa och den sidan var ju dessutom ännu outforskad så valet blev lätt!


 Dessutom höll vattnet på att dra sig tillbaka, så under tiden vi var ute blev strandremsan successivt allt bredare. Och när vi var tillbaka efter ungefär en timme var stranden nedanför vårt hotell åter tillräckligt bred för att de kunde börja ställa ut solsängarna.

Efter frukosten packade vi väskorna och lämnade ifrån oss rumsnyckeln för att sedan gå ner på stranden igen och slog oss ner i var sin solstol till dess vi blev upphämtade och skjutsade till färjan som skulle ta oss till La Digue – och sämre ställe att invänta vår transfer kan jag definitivt tänka mig!

Hotellet på Praslin var riktigt trevligt, men Domaine L´Orangerie på La Digue skulle vara strået vassare... och det var det verkligen! När vi blev visade in i den ”villa” vi skulle bo på tappade vi verkligen hakan! Ett ENORMT rum med minst 5 meters takhöjd, med både en vardagsrumsdel med soffa och en enorm himmelssäng, en walk in-closet, toalett...

 ...och som kronan på verket: ett ENORMT utomhusbadrum med stort badkar, dubbla handfat...

...samt en rymlig dusch!!! Första gången vi fick prova på utomhusbadrum var i Vietnam och det gav verkligen mersmak! (Fast vi fick också lära oss den hårda vägen att om även toalettstolen är utomhus, vilket den var där, gör man säkrast i att ALLTID stänga locket efter sig... om man inte vill riskera att mötas av en STOR giftgroda i toaletten när man EXTREMT kissnödig återvänder efter en utfärd...!!!) Vi hade även utomhusbadrum på Maldiverna (där det tydligen är normal standard i alla hus). Och så även nu alltså!

Dessutom hade vår "villa" en ENORM altan med både solsängar och en sittgrupp - med utsikt över en liten sjö som låg alldeles nedanför huset. Vi har haft förmånen att bo på många fina ställen under våra resor - men detta slår nog ändå alla rekord - SÅ HÄRLIGT!!!

Vi åt en supergod lunch vid poolen: Anna en jättegod hamburgare (Johan offrade sig och åt mina pommes frites) och Johan en kycklingquesadilla. 600 kr gick kalaset lös på... smakar det så kostar det...!

Efter detta var det underbart att sträcka ut sig på var sin solsäng nere på stranden. Där fanns både vanliga solsängar och himmelssängvarianten – bara att välja! Vid 17-tiden börjde det plötsligt blåsa kraftigt och när vi börjat promenera tillbaka mot vårt hus kom regnet. Men då hade det ju faktiskt varit uppehållsväder hela dagen fram till dess – trots att prognosen sagt 71 % risk för regn. Och när vi nu bodde så fantastiskt fint var det ju riktigt trevligt att få en anledning att gå tillbaka hem!

 Jag började med en dusch – som förstärktes av regnet för den del av badrummet där duschen finns har inget tak. Men jag skulle ju ändå bli blöt uppifrån!

Duschdraperiet!

 Sedan blev det en tupplur innan middagen – oerhört avkopplande med ljudet av regn som smattrade på taket!

Middagen visade sig vara en av de bästa bufféer vi ätit! Utbudet var stort och det mesta av maten var färdigupplagt i skålar eller små grytor som man tog med sig till bordet. Fräscht och dessutom blandades ju inte en massa olika smaker på tallriken! 

Välkomna hem till oss!

När vi mätta och belåtna återvände till villan igen hade houskeeping varit där och förberett inför natten genom att bl a tända ljus och arrangera tyget i sänghimmeln så att sängen var som en koja! Dock blev det ju inte lika bra effekt av vår AC med allt detta tyg i vägen – så vi sa ”förlåt houskeeping” och drog undan tyget igen.

Nu håller vi tummarna för uppehållsväder i morgon – i så fall ska vi hyra cyklar och besöka naturreservatet med både den berömda stranden och jättesköldpaddorna! Enligt prognosen är risken regn 68 % - vilket ju inte låter så bra... men idag var risken 71 % och ändå var det uppehåll fram till kl 17 så vi hoppas ha lika tur i morgon!  

Inga kommentarer: