tisdag 26 januari 2016

Anse Source d´Argent

Efter frukosten hyrde vi cyklar från hotellet och gav oss iväg mot en av världens vackraste stränder Anse Source d´Argent ("silverstranden") med dess fantastiska stenformationer.

Den berömda stranden ligger inne i ett naturreservat där det också finns jättesköldpaddor. Vårt första stopp blev vid dessa "urtidsdjur" som visade sig vara överraskande sociala om man bjöd på gröna blad! De sköldpaddor vi träffade här var mellan 70 och 90 år gamla. Tillräckligt gamla för att Johan skulle ha kunnat intervjua dem till sin forskning om livsgnista hos äldre m a o!!!

  Lite "action" blev det t o m - när några sköldpaddor "kom farandes" i vad som måste vara hög fart för en sköldpadda för att få smaka de blad jag bjöd på.

På en annan ö i Seychellerna lever jättesköldpaddorna vilda, men här var de alltså på inhägnat område i ett naturreservat. 


När vi cyklat ytterligare en sträcka kom vi till den plats där man måste lämna cyklarna för att fortsätta till fots. Men vi behövde inte gå långt förrän de första stenformationerna dök upp på stranden!

Det var verkligen oerhört vackert med kombinationen av turkost hav, vit sand, de mäktiga stenformationerna och den frodiga djungelgrönskan som fond!

 Det är verkligen inte konstigt att så oerhört många modereportage har fotats på denna strand! Johans kamera gick förstås varm - och min mobilkamera gjorde sitt bästa för att haka på!!!

 Fast till denna bild hade jag fått låna systemkameran. När vi kommit så långt bort man kunde längs stranden, utan att behöva vada längre sträckor ute i vattnet, stannade vi på en enkel strandbar där några supertrevliga killar sålde nypressade fruktjuicer. Vi avnjöt var sitt glas med kombinationen mango, banan och kokos medan vi satt i skuggan under ett tak de byggt av palmblad. Oerhört vederkvickande efter all tid i solen!

Vår vandring tillbaka till cyklarna tog sedan ÄNNU längre tid - för det blev ÄNNU fler fotostopp. "När vi har semester har Johans kamera det INTE!" är ju ett gammalt Anna-ordspråk som inte uppstått av en slump!!! Men då blir det ju massor av underbara bilder att njuta av sedan vi kommit hem också!!!

Tillslut nådde vi i alla fall fram till cyklarna och började trampa tillbaka mot hotellet. Det är lite spännande att det är vänstertrafik här! Det är visserligen väldigt lite trafik, nästan bara cyklar och eldrivna golfbilar... men det är ju ändå bra att hålla sig på rätt sida när man får möte! Under vägen tillbaka mot hotellet stannade vi till vid några små supermärkets för att handla vatten och cola light.

En 33 cl cola kostar 60 kronor på hotellet och en literflaska vatten ungefär lika mycket...och man måste verkligen dricka MASSOR när det är så fuktig värme att svetten rinner även när man är stilla! M a o är det lätt att ruinera sig här... Vårt hotell är dock det finaste (5 stjärnor) och därmed förstås också det dyraste på hela ön - så när vi väl hittade någon som sålde cola light var kursen betydligt bättre! Och vattnet var förstås också rejält mycket billigare - dessutom säljs det i princip överallt. Dock gäller den amerikanska regeln: "No shoes, no shirt, no service!" Jag som cyklade i bikini (även det var i varmaste laget) fick därför ta på mig den medhavda "strandklänningen" för att få komma in i butikerna.
Dagen avslutades på stranden vid hotellet samt på vårt fina poolområde. Både Johan och jag badade i både det badkarsvarma havet och i den lite svalare poolen. 

 Dessutom hann vi prova lite olika varianter av solsängar - det finns mycket att välja på här! Nu ska vi gå ner till stranden igen och  invänta solnedgången!

Kvällen skulle visa sig bli mer upplevelserik än vi hade väntat oss! Nere vid stranden, där Johan skulle fota solnedgången blev han kompis med en kille som jobbar på hotellet och som frågade om vi ville besöka hotellets "Presidential Suite" som stod tom f n. Självklart ville vi det! Vi hoppade upp på "hans" golfbil och blev skjutsade förbi vår "villa" uppför BRANTA backar som man knappt trodde att den lilla bilen skulle klara... Högst upp på bergssluttningen låg ett STORT hus i ensamt majestät: "the Presidential Suite!"

Vi fick gå runt till den ENORMA altanen som sträckte sig längs med hela huset - med en enastående utsikt ut över ön nedanför och havet! Det fanns både jacuzzi och pool - och jag tvekade inte en sekund när erbjudandet kom att bada i poolen!!! (Vår nye vän hade t o m tagit med poolhanddukar ifall vi skulle vilja bada.) Själv skulle han åka iväg för ett jobbuppdrag, men lovade att vara tillbaka om ca 20 minuter. Så Johan skulle ha gott om tid att fota de vackra omgivningarna och jag att bada - en riktig win-win!!!

Innan han åkte berättade han att personer som bl a David Beckham, Janet Jackson och Richard Branson bott här under de 1,5 år som han hunnit jobba på hotellet - så det var inte bara jag som fått förmånen att bada i denna så vackert belägna pool! När vår nyfunne vän berättade om dessa megakändisar sa han: "Oerhört trevliga människor!" Vi får väl hoppas att han säger något liknande när han i framtiden berättar för folk om oss! ;-)

Det är väldigt gott om fladdermöss här - riktigt STORA fladdermöss som bor i träden och äter frukt. Så här i skymningen svävade någon av dem majestätiskt över våra huvuden då och då - det var riktigt mäktigt!!!

Kvällens efterrättsbuffé. Som ni ser passade den perfekt till Johans diet "HCHF" (high carb-high fat-high everything!) Och det var ju tur - för han är så oerhört strikt och fuskar ALDRIG!!!

Inga kommentarer: