fredag 29 januari 2016

Sista dagen på Seychellerna

 Sista frukosten i paradiset...

Idag är det dags för hemresa - och som vanligt har jag använt mig av "hästägarknepet". När det är dags att åka hem tillåter jag mig själv att börja tänka på hästarna - och genast får jag hemlängtan!!! Grundplaneringen var att vi skulle lämna hotellet idag kl 15 för att åka med färjan tillbaka till ön Praslin, därifrån flyga vidare till "flygplatsön" Mahe varifrån vi sedan fortsätta till Dubai.

Hejdå altanen...!!!

Men p g a det ostadiga vädret vi haft de senaste dagarna var det inte säkert att det lilla tvåmotoriga inrikesplanet skulle kunna flyga mellan Praslin och Mahe... I så fall skulle vi behöva ta färja hela vägen - och då åka från la Digue redan kl 10. Hur som helst behövde vi checka ut denna tid, så kl 9 var vi färdigpackade och redo. Då fick vi det glädjande beskedet att man räknade med bra flygväder och att vi därmed kunde stanna till 15 som planerat. Med ens kändes det som att vi fick en hel dag 
extra i paradiset!!!


Denna extra tid tillbringade vi vid hotellpoolen - och idag var det t o m ÄNNU varmare än igår! Hotellet erbjöd duschmöjlighet innan vi skulle åka, men eftersom det är så fuktigt och varmt insåg vi att det knappast skulle vara lönt... Jag avslutade med ett långt dopp i den svalkande poolen istället (i havet är det så varmt att det inte svalkar alls) och lyckades faktiskt känna mig sval en kort stund när jag stod i skuggan och det dessutom blåste lite. Men som väntat dröjde det inte lång stund innan man var lika svettig igen...!

Desto mer underbart då att få duscha i loungen på flygplatsen i Dubai, där vi landade kl 00.15. När vi  nyduschade och ombytta till kläder som var betydligt mer anpassade till det svenska klimatet skulle vi "bara" slå ihjäl tiden"fram till kl 08.00 när planet till Arlanda avgick.... Det blev en väldigt konstig natt...! I loungen fanns visserligen "liggfåtöljer" där man nog skulle kunna somna, men tyvärr var de redan upptagna... Så förutom 40 minuter då jag låg på golvet i en vrå och försökte vila i alla fall, ägnade vi natten till att äta och dricka ur det stora utbudet som med jämna mellanrum förändrades, titta på bilder från vår resa och surfa.

Superservice a´la Emirates:

...med rätt lapp på hörlurarna visste kabinpersonalen om man ville bli väckt och i så fall när

Och när de släckte ner i kabinen inför landning fick vi njuta av denna vackra stjärnhimmel! 

Sedan Emirates transporterat oss från Seychellerna, via Dubai till Stockholm tog SAS vid för den avslutande sträckan hem till Luleå. Och tack vare än en insats av Lindströms transporter stod bilen och väntade på oss på Kallax - bara att åka hem till Kyrkbyn! Borta bra men hemma bäst!

Inga kommentarer: