torsdag 28 januari 2016

A breakfast with a FANTASTIC view!!!

A breakfast with a view!!!

Vi hade bestämt oss för att i alla fall tillbringa förmiddagen här på hotellet och redan innan frukost hade vi tagit plats i "lusthuset" längst ut i poolområdet där vi låg i var sin solstol och såg ut över havet en god stund. Till frukosten tog vi sedan ett bort "ute på bryggan" med havet för våra fötter och konstaterade att det var nästan som att äta frukost utanför sjöbodan på Brändöskär!

En stund senare blev det ÄNNU mer likt - när ett stim ganska stora fiskar simmade förbi nedanför oss. Har även de "tama sikarna" från viken i Brändöskär åkt till Seychellerna på semester?! Klokt val av dem i så fall!!!


Efter frukosten återvände vi till "lusthuset" för en avkopplande förmiddag. Snart skulle det visa sig att valet av plats var ett riktigt lyckokast - för det började regna. Först lite försiktigt, men sedan mer och mer och mer...! Alla andra fick fly in från regnet och personalen på hotellet skyndade sig att plocka ihop solsängarnas madrasser och kuddar. Bara i lusthuset hade man tak över huvudet - så det blev först vid 14-tiden vi retirerade upp till restaurangen för lunch. Där vi f ö sitter kvar fortfarande, två timmar senare.


Vi har styrkt oss med kreolsk köttgryta resp fisk- och skaldjursgryta (de kreolska smakerna hör till våra favoriter i matväg - mustigt och smakrikt utan att vara "hett"!) Till efterrätt delade vi på en sagolikt god mangogazpacho med vaniljglass (jo, Johan fick faktiskt smaka lite i alla fall...!!!) Det tropiska regnet vräker fortfarande ner och detta i kombination med att här finns (i alla fall hyfsad) internetuppkoppling gör att vi i det längsta dragit oss för att gå tillbaka "hem" igen.

Ett stendraperi i "lusthuset".

Någon eftermiddags-/kvällsutflykt tillbaka till "silverstranden" där vi var igår ser det dock inte ut att bli... Den sparar vi till i morgon då vädret i alla fall väntas vara bättre igen.

Men ett bad "inomhus" var ju inte fel! Och eftersom den del av utomhusbadrummet där badkaret fanns hade tak behövde man inte bli blöt uppifrån. Jag har sagt det förr men säger det igen: utomhusbadrum är så oerhört MYSIGT!!! Tänk er att sitta i det varma badet och lyssna till regndropparna som faller över grönskan på bara en armlängds avstånd! 

Tack vare att vår "villa" var utrustad med ett rejält paraply så vi kunde ta oss till middagen utan att bli genomblöta. För regnet fortsatte hela kvällen och natten.

Inga kommentarer: