söndag 24 januari 2016

Praslin

Första morgonen på ön Praslin bestämde vi oss för att ta en promenad direkt efter frukost - innan värmen hade hunnit bli så där tryckande och fuktig som den var när vi anlände i går eftermiddag. 

 Och stranden vid hotellet var verkligen FANTASTISK!!!


 Burberry-snäcka?!!

 Snäckor av okänt märke.

 Efter all öken vi upplevt den senaste tiden var det nästan överväldigande med all den frodiga grönskan här på Praslin!


Chauffören som skjutsade oss från flygplatsen till hotellet här på Praslin var ju oerhört social och trevlig! Förutom att han berättade massor om allt vi passerade längs vägen så fick vi också veta att han var född och uppvuxen här på ön. När vi uttryckte vår uppskattning över allt vackert vi såg genom bilfönstren sa han: "When I die I´ll go to hell... because I have already lived all my life in paradise!!!"

 Lunchen intog vi i hotellets poolbar - och jag provade ställets "signature dish": bläckfiskgryta med kokosmjölk. Underbart att få återuppleva de mustiga kreolska smakerna som vi uppskattade så mycket på Mauritius!!!

Det hade börjat regna så hela eftermiddagen tillbringade vi på balkongen (som hade tak) där det trots regnet var så varmt att man kunde sitta i badbyxor och bikini. Men ändå inte för varmt för att dricka te! Under eftermiddagen var regnet ganska stillsamt, men på kvällen öste det ner så när vi skulle gå till middagen var det tur att det fanns ett rejält paraply på rummet! Och senare på natten kom ett REJÄLT åskväder.

Inga kommentarer: