tisdag 19 januari 2016

Var har jag lagt kamelridkläderna?!

Vid ett besök i UAE gör man bäst i att hålla koll på sina kamelridkläder!!! 

Som vanligt vaknade vi 05.45 av böneutropet, men det tog ju inte lång stund att somna om igen! Fast idag sov vi inte lika länge som igår. Eva hade precis som igår åkt till jobbet tidigt så Johan och jag tog en taxi till hotell Rotana för att än en gång njuta i poolområdet.

Det här med omklädningsrum är lite annorlunda här i arabvärlden... Att klä av sig naken bland andra människor är inte OK trots att omklädningsrummen är uppdelade i dam- resp herravdelning. Så på båda sidor finns dels små bås som man kan stänga och låsa om sig när man ska klä om. Och duschar gör man också i egna små rum. I de gemensamma utrymmena, där det finns låsbara skåp m m - är man alltid påklädd.

Klädkoden här säger att man täcker axlarna, inte har urringat eller för tight och inte visar sina knän. På många ställen är vida långbyxor eller fotsid kjol att föredra. Har man shorts bör de vara tillräckligt långa för att täcka knäna - och det gäller både kvinnor och män. Badkläder/bikini är bara OK på stranden eller vid poolen. Och när man går mellan omklädningsrummet och ut till poolområdet bör man ha strandklänning eller liknande över badkläderna.

I uppvärmd pool badar t o m Johan!

Poolen på Rotana är en riktig höjdare! Förutom att området är väldigt trevligt så är poolvattnet uppvärmt så här under vintern. (Sommartid kyler de vattnet istället - för att det inte ska vara för varmt att bada i.) Under förmiddagen idag spelade de dock "dunkadunka-musik" på onödigt hög volym... Vilken skillnad det blev när musiken stängdes av för böneutropet kl 12.30 och de vackra, melodiska tonerna från böneutroparen istället ekade mellan husen! Efter detta dröjde det dessutom länge innan de slog på musiken igen. Fler böneutrop säger vi!!!


När Eva slutat jobbet kom hon förbi på Rotana och hämtade oss för att åka hem till henne och byta om till våra kamelridkläder. Tillsammans med Stix åkte vi sedan till ett ställe strax utanför stan där vi tilldelades var sin kamel och i karavan fick rida ut bland sanddynerna i öknen. Det var verkligen ett härligt sätt att komma ut i dessa oerhört vackra omgivningar!!! Den röda Al Ain-sanden blev ännu vackrare än vanligt när kvällssolen fick den att "glöda" lite extra!

Ni ser ju vem som tog täten!

Jag red i täten och bakom mig Stix, som ytterst motvilligt låtit sig övertalas att följa med på detta äventyr. Kamelerna var sammanbundna med varandra och längst fram gick en kamelskötare och styrde oss. Eva, som red bakom Stix, fick snart lämna ifrån sig sin kamera till en annan kamelskötare och han följde med hela rundan och fotograferade nästan lika mycket som Johan - som red sist i ledet! I UAE finns även självlysande får!Det tog inte lång stund för Stix att charmas av de trevliga kamelerna och den härliga naturupplevelsen (eller var det kanske den fantastiska komplimangen av Eva som så totalt fick honom att smälta?! "Du ser ut som om du inte gjort annat än ridit kamel i ditt liv!" Ja, det gick faktiskt så långt att han under hemfärden började fundera över varför han och Eva inte hade köpt sig egna kameler när de flyttade hit ner!!!

 På väggarna hemma i lägenheten har Eva bilder hon fotat av alla sina besökare när de hoppat ute i öknen. Alla utom vi vill säga - vid förra besöket var vi hennes första gäster här nere och hon hade ännu inte kommit på den idén. Alltså fick vi se till att reparera den skadan nu!


Johan har ju ett rykte som "hysterisk fotograf" att försvara!

Hemma igen blev det snabb dusch och klädbyte innan vi återvände till Rotana, nu för att äta deras omtalade italienska buffé. Ett antal kilo tyngre - och ännu mer nöjda med dagen återvände vi sedan hem igen. 

Inga kommentarer: