lördag 23 januari 2016

Mot Seychellerna - Praslin!!!


Omtumlade vaknade vi av väckarklockan vid 06.30 - det hade ju inte hörts något böneutrop här på hotellet! :-O  Vi packade oss snabbt iväg från rummet, tog transferbussen till flygplatsen där vi fick lämna ifrån oss väskorna och sedan avnjöt en rejäl "hotellfrukost" i en av lungorna.

När vi sedan kom till gaten visade det sig dock att planet skulle bli två timmar försenat p g a tät dimma. Det blev lite spännande hur det då skulle funka med vår anslutning från flygplatsön Mahe till vårt slutmål för dagen ön Praslin (uttalas Pralinn). Men Johan ringde och fick tag i researrangören på Seychellerna så vi fick framföra att vi skulle bli försenade och det fanns visst fler flygavgångar till Praslin, så förhoppningsvis skulle vi ändå komma hela vägen fram senast i kväll.


Istället för att gå tillbaka till den närmaste loungen (det var ca 20 minuters promenad) valde vi att stanna i närheten av vår gate. Den låg vid Emirates egen VIP-lounge och kanske var det därför även stolarna här utanför var extra sköna - med en "fotpall" all lägga upp fötterna på?! Dessutom en enorm och helt fantastisk väggmålning att njuta av - med arabhästar bland sanddynerna i en öken.


Att både min och Evas häst var med på målningen gjorde den ju inte sämre direkt... Inte konstigt att det kändes så helrätt när vi red där ute i öknen - det var ju i exakt överensstämmelse med "facit"!!!

Eftersom Eva inför vår resa förklarat att det är "tokvinter" i UAE den här tiden på året kändes det betryggande att vi skulle avsluta resan i värmen på Seychellerna. För värme är ju så oerhört välgörande mot min värk! Men när det tillslut var dags att gå ombord på planet till Seychellerna blev vi lite tveksamma om vi verkligen gjorde rätt som lämnade UAE...?!

Dels hade vi ju haft så fantastiska dagar i UAE, fyllda av upplevelser och temperaturen hade dessutom legat mellan 24 och 28 grader dagtid - varmt och skönt! När nu flera av medpassagerarna på planet till Seychellerna dessutom visade sig ha täckjacka på sig - en kvinna hade t o m en lång täckkappa - så kändes det minst sagt oroväckande... VAD visste de som vi inte visste?!! :-O


Efter landningen på Seychellerna, när piloten fick stopp på planet innan flygplatsön tog slut, och vi klev av konstaterade Johan att det var OERHÖRT varmt där vid flygplansmotorerna... Men snart blev vi varse att det inte alls var motorerna som värmde... Det var verkligen som en bastu här med 31 grader - närmast en ångbastu dessutom, p g a luftfuktigheten på otroliga 97%!

När vi kommit genom passkontrollen låg väskorna redan och väntade på oss och väntade gjorde även representanter för den lokala researrangören. En av dem berättade att vi mycket riktigt missat vårt anslutningsflyg vidare till ön Praslin, att nästa plan tyvärr var fullbokat men att vi var inbokade på dagens sista flyg kl 20. Men eftersom det fullbokade planet inte hade hunnit avgå ännu skulle de följa med oss direkt till inrikesterminalen och se till att vi kom med på standby-listan. Tack vare detta kom vi också med detta plan (ett litet propellerplan, så det fanns ju inte så många platser att "spela på")!

Sedan vi landat på Praslin väntade nästa glada överraskning! Vi hade bokat transfer till hotellet via den lokala researrangören och detta visade sig bli en MKT trevlig bekantskap! Han berättade glatt massor om det vi passerade längs vägen och utan att Johan ens hunnit plocka fram sin kamera eller andas om sitt fotointresse svängde han först in på en liten väg där vi skulle få bästa vyn över solnedgången!

Och lite senare stannade han även för att peka ut den speciella "dubbelkokosnöt" som ön är känd för och som i hela världen bara finns här och på en annan ö i Seychellerna. Vi kände oss lätt vimmelkantiga efter flygresan - och detta förstärktes av den fuktiga värmen och enormt frodiga grönskan vilket kändes extra överväldigande efter en vecka i torraste öken!


Framme vid hotellet - Acajou Beach Resort - fick vi ett jättefint rum, en trappa upp med fin utsikt ut över havet och den intilliggande poolen. Vi hängde på låset när restaurangen öppnade och sedan vi ätit en mycket god middag somnade vi ovaggade - till ljudet av ett våldsamt tropiskt regn.

Vi hade hunnit en kvällspromenad på stranden innan det började regna.

Innan vi somnade konstaterade vi att allting faktiskt flutit på riktigt bra idag, trots förseningen från Dubai och trots att Eva faktiskt inte varit här och "rekat" åt oss i förväg, vilken hon själv så bekymrat påpekat flera gånger innan de lämnade oss i går kväll... Men så insåg jag plötsligt att hon helt enkelt hade lurat oss - uppenbarligen HADE hon verkligen varit här och rekat!!!

Det borde jag ju förstått redan när resebyråpersonalen var så engagerade i att få oss med på det fullbokade planet eller, om inte förr, när vår chaufför från flygplatsen på Praslin helt "oprovocerat" stannade till vid vackra fotovyer. Men blåögd som jag är (eller, grönögd om man ska vara noga) så lät jag mig luras i det längsta.

Vad var det då som slutligen kom att avslöja henne? Jo, när hotellpersonalen efter att ha informerat om att frukosten serverades fram till kl 10.00 tillade: "Om vi inte sett till er senast 9.30 ringer vi till rummet och kollar så ni inte försovit er!" Ja, ni hör ju själva, TYPISK Eva-omtanke att man inte skulle riskera att missa en måltid!!!

Inga kommentarer: