torsdag 17 september 2015

"En av de vackraste hästar jag någonsin sett!!!"

Utseendemässigt skulle man verkligen kunna tro att Yr och Lára är systrar - och utifrån "slingorna" i manen kunde man ju misstänka att de i alla fall går till samma frissa! 

De som känner Lára vet att hon normalt inte är någon särskilt social häst. Hon är ju The Queen och har aldrig haft något behov av att umgås med "pöbeln" (=alla andra hästar utom salig Tildra). I det fall någon annan sökt kontakt har hon bara med sitt tydliga kroppsspråk visat att hon har en STOR personlig sfär som andra hästar bör hålla sig utanför. Hon vill se sin flock - för att kunna ta sitt ansvar som flockledare - men hon vill inte ha de andra inpå sig.

Men plötsligt händer det! När hon fått gå ensam och tröstäta hö hela sommaren har svårfödda fröken inte bara lyckats bli runt om magen - hon har blivit sällskapssjuk också! När Yr (som har en historia av att vara knepig i flock) för några dagar sedan kom tillbaka efter sitt sommarlov hos en hingst nere i Västerbotten testade Sylvia att släppa ihop dessa två damer med attityd - och det gick verkligen över förväntan!!! 

Båda två verkade hur nöjda som helst med arrangemanget! De kliade varandra så belåtet och har t o m setts äta ur samma hönät!!! När Malin red ut på Lára här om dagen sprang Yr och gnäggade efter sin kompis! De råkar ju dessutom vara så oerhört lika utseendemässigt - så antagligen tycker båda två att de fått en kompis som är "bland de vackraste hästar hon någonsin sett"!!! 

Idag har Lára vilodag, efter att Malin har ridit henne två dagar. Hamingja lär däremot ha fått jobba desto mer - eftersom jag sedan igår åter "förlorat vårdnaden" till Sylvia. Men fr o m i morgon blir det Atlikurs i dagarna tre, för mig och Hami, vilket jag förstås ser MKT fram emot!!! SMHI hotar visserligen med ett "omfattande regnområde" och har gått ut med en varning för mycket stora regnmängder under fredagsdygnet...  Jag har tidigare skojat om att jag skulle vilja rida med min stora regnrock på kursen för att Hamingjas "sommarmage" inte skulle synas - man ska vara MKT försiktig med vad man önskar sig uppenbarligen... :-O

Inga kommentarer: