fredag 4 september 2015

"Arg rumpa men snäll hand!"

Ivrigt betande Hamingja. "Matte närmar sig - varje tugga kan vara den sista!!!"

Idag blev det riktigt mycket tölt - men inte på ridbanan som senast utan längs bilvägen mot Alviksträsk. Började uppvärmningen med långsam tölt och hellånga tyglar och avslutade den med "Reynir-tölt" (i högt tempo) - hela tiden med fokus på att hon inte skulle skjuta ut högerbogen. 

I korsningen vid sjön blev det lite skrittarbete på volt innan vi fortsatte vägen till vänster längs med sjön - i ännu mera tölt. Det var ganska länge sedan vi red här - till "världens ände och ännu längre". I kurvan bortanför skoterklubben hade det kommit upp ett slags staket mot det lilla grönområdet och en skylt "Nysått". YTTERST misstänkt...!!! Så det var ju tur att Hamingja numera är så trygg och modig!

När vi vände hemåt igen kunde hon också skritta helt avslappnat med nosen nästan i backen - skönt när "off-knappen" fungerar! Men så har jag också hela tiden varit MKT noga med att underhålla den genom att vi ALLTID inleder hemvägen med skritt på lång tygel. 

Efter detta var det dags för samlad skritt följt av arbetstempo tölt. JOBBIGT tyckte Hamingja förståss - men hon var riktigt duktig! Jag tänkte på citatet från dressyrgurun Kyra Kyrklund: "En ryttare ska ha arg rumpa men snäll hand!" när jag trots MASSOR av drivning från säte och skänklar försökte vara avslappnad och mjuk i axlar, armar och händer... definitivt MYCKET lättare sagt än gjort...!!!

Trots att jag varit så pass "arg i rumpan" och verkligen tryckt rejält på Hamis "on-knapp" i arbetstempot kunde hon faktiskt slappna av helt när jag åter gav henne en skrittpaus med hellånga tyglar och så här "mitt under hemvägen" har det verkligen inte varit självklart  - det går framåt så sakteliga!!! 

När vi var nästan hemma mötte vi Malin och Lára som var på väg ut på ridtur - båda såg oerhört nöjda ut!!! Och Hamingja ville faktiskt vända och följa med dem istället för att fortsätta hem - hon är minsann ganska arbetsvillig hon också!!! Nu laddar vi för att rida lektioner för Sylvia i helgen - då lär det bli rejält med arbete... DET ser jag fram emot!!!

Inga kommentarer: