torsdag 2 oktober 2014

Nästan som en vanlig människa?!

Idag var det åter dags för träning i varmvattenbassängen på City Rehab efter jobbet. Och till min glädje visade det sig att de senaste veckornas problem med värmeanläggningen kvarstår - så även idag var det nästan 34 grader i vattnet! UNDERBART!!!! säger jag. (Men för varmt säger tydligen de som har konditionsträning på schemat eller har hjärtbesvär.)

Innan jag kliver i bassängen kan jag ofta tycka att jag ändå känner mig rätt "normal" i kroppen - förutom att jag har ont då. Men väl i bassängen inser jag hur OERHÖRT stel jag är - när jag försöker göra rörelserna i mitt träningsprogram och det stramar våldsamt överallt... Uppenbarligen är det väldigt lätt att vänja sig vid att ha begränsad rörlighet och tro att känslan man har i kroppen är helt normal. Till dess det hela avslöjas så tydligt genom de av sjukgymnasten väl utvalda övningarna.

Därför var förvåningen verkligen stor när jag idag kunde göra rörelse efter rörelse utan att det stramade särskilt mycket alls! Min första reaktion var att jag kanske slarvade och inte försökte ta ut rörelserna tillräckligt mycket - men kunde snart konstatera att så var det inte alls. Det är kanske så här det känns att vara en helt normal människa??!!!

Dessutom fick den här "nästan normala" kroppen en omgång bassängträning och bastu. Och i morgon eftermiddag är det åter dags för akupunktur, efter tre månaders uppehåll. Undrar om jag blir lika däckad av det den här gången som jag blev de första gångerna...? Men även om det är så borde jag ju vara i riktigt toppform på lördag!!!

Inga kommentarer: