tisdag 28 oktober 2014

Johans nya kompis!

Johan skaffade sig en kompis i samband med morgonfodringen i söndags: Hektor (halvbror till Hamingja, Hremsa och Hrissla) tyckte det var toppen att få hö serverat direkt ur handen! Matte Sylvia får kanske höja servicenivån framöver?!

Natten till måndag var INTE en bra natt för mig... det blev många timmars "rundvandring" i huset då värken gjorde det omöjligt att sova. (Ofta lättar smärtan lite om jag är uppe och rör mig - därav vandrandet.) Tog mig ändå igenom arbetsdagen på måndag, trots att huvudet kändes ganska "off line". 

Men, som jag sa till Johan på kvällen, för ett år sedan var sådana här nätter mer regel än undantag för mig. Nu var den däremot ett undantag - hittills i höst har jag inte ens haft en sådan dålig natt/vecka trots att vi ändå haft endel lågtryck och hårda vindar, vilka brukar trigga min värk extra mycket. Men när jag tillslut vågade börja med akupunkturen så vände det! I början sov jag ju som klubbad 12-14 timmar efter varje behandling, för det fanns ju i princip hur mycket förlorad sömn som helst att ta igen!

På måndag kväll, efter både träning i varmvattenbassängen och sedan akupunkturbehandling somnade jag också så snart huvudet hamnade på kudden och sedan sov jag som en stock i 10 timmar. När jag vaknade var jag HELT säker på att Johan hade försovit sig, för jag hade varken hört hans klocka eller några andra ljud från honom. Men det visade sig att han stigit upp för länge sedan och nästan var klar att åka till jobbet... tala om att jag hade sovit hårt! 

Även idag har jag varit "mörbultad" i kroppen och ganska trött - men hjärnan kändes "online" på ett helt annat sätt på jobbet och det är ju verkligen att föredra! Satsade ändå på vila istället för ridning efter jobbet - vilket jag hoppas bidrar till att jag lyckas häva det här skovet även om vädret just nu åter är regn (lågtryck) och hårda vindar.

Men i morgon hoppas jag på ridning igen - och det gör helt säkert Lára också!!! För hur ridsugen jag än är så kan jag alltid vara säker på att hon längtar ÄNNU mer efter att vi ska rida!!!

Edit: Måste ju förståss nämna stallets färskaste nykomlingar: Olivias supersöta kaniner som flyttade in i söndags kväll!!!

Här är de första bilderna som Sylvia publicerade på Facebook, med konstaterandet: "Bam Bam kommer nog inte att sova mycket i natt..." Som ni ser fick hon tämligen omgående bekräftelse på att det var klokt/nödvändigt att sätta nättak över boxen där kaninerna ska bo! Det var inte heller svårt att spåra lättnaden i hennes "Kaninburen var helt kattsäker!!!" nästa morgon!

Till mig skrev hon sedan "Bam Bam kanske måste ställa in era te-träffar ett tag framöver..." Och jag förstår ju att jägaren Bam Bam har fullt upp nu... men om några veckor, när han riskerar att gå in i väggen av all kaninspaning kanske han åter behöver mitt knä för att vila upp sig?!

Inga kommentarer: