tisdag 14 oktober 2014

Lára har återfått hoppet om mänskligheten (matte)!

Jag ser rätt koncentrerad ut... har fullt sjå att hålla balansen i Hamingjas STORA trav!!!

När jag kom till Mariebäck idag skymtade Lára lååångt borta i hagen, men jag behövde förståss bara ropa och vissla en gång för att hon genast skulle sätta kurs mot grinden med mkt snabba steg! Mina steg, när jag gick in i stallet för att hämta grimman samt blöta betfor, var uppenbarligen inte alls tillräckligt snabba däremot... för när jag kom ut igen stod hon redan vid grinden, otåligt skrapande med en framhov och gnäggade ett "KOMMER DU ALDRIG???!!!" 

När vi kom in i stallet började jag med att ställa upp henne på hovslagarplatsen och plockade fram klippmaskinen. Läge för besvikelse m a o - men de senaste dagarnas "riktiga" ridning har tydligen återgett henne tron på mänskligheten för hon verkade lita på mina försäkringar om att vi skulle ut och springa alldeles strax! Det var ju bara halsen som skulle klippas och lite ner mellan frambenen, men trots att jag helklippt henne tidigare i höst hade det kommit så mycket ny päls att maskinen hade fullt sjå att tugga sig igenom!

Med pälsfri hals gav vi oss sedan ut på ridtur. Den här dagen tog vi en sväng bort till gamla soptippen. Varvade främst tölt med skritt men lite trav och ett par korta, lugna galoppsträckor blev det också. Det var nollgradigt och blåste ISANDE vindar, vilket inte var så skönt i kombination med långa skrittpauser... Och jag var ju inte särskilt aktiv i de andra gångarterna heller. Eftersom hon själv snarare gasar på mer än hon orkar var ju drivning inte aktuellt i det här läget. Förutom den lätta drivning som är en signal att hon ska länga halsen - och den höll man sig inte varm av idag...!

Tillbaka i stallet såg jag fram emot att dricka te (med Bam Bam i knät) medan Lára åt sitt kraftfoder. Men det visade sig att jag glömt min mugg hemma och då hjälpte det ju inte att jag hade både vattentermos och tepåsar. (Har f ö en brännblåsa i gommen sedan jag åt lite för varm köttfärspaj igår, annars kanske jag hade vågat mig på att dricka direkt ut termosen.) Men nu är jag hemma, med tekopp i högsta hugg och inom kort är det dessutom dags för ett varmt bad! Vi har fått meddelande från Luleå Energi att fjärrvärmen kommer att vara avstängd för rep i natt - så det är väl säkrast att se till att jag får tillbaka värmen i kroppen så snart som möjligt! 

Inga kommentarer: