onsdag 1 oktober 2014

Litlamin börjar skolan!

Första gången med sadel på ryggen - och det gick bara bra!!!

I måndags var det dags för Litlamin (e Démantur u Lára) att "börja skolan". Första dagen blev hon logerad på ridbanan utan sadel och igår tisdag var det premiär för sadel på ryggen. Att lära sig hitta balansen på en volt var inte lätt... Plötsligt var det så många ben att hålla reda på och hon varvade grisepass med fel galopp. Jo, ibland tog hon faktiskt rätt galopp också - men då var hon ganska snabb att göra ett galoppombyte! Uppenbarligen behövde det vara förvänd galopp för att vara tillräckligt svårt för den här lilla fröken!

Några enstaka travsteg fick vi i alla fall se - men de var verkligen inte många... Med tanke på att mamma Lára inte ens kan stava till passtakt var det lite förvånande att Litla visade sådan talang på området! Men hennes attityd är det verkligen inget fel på: trots sadel på ryggen, fladdrande stigbyglar och att Sylvia drog med repet över kroppen på henne visade hon hela tiden upp samma positiva inställning som på bilden ovan!

Tillbaka i stallet fick Litlamin även prova att ha ryttare på ryggen för första gången - och även detta hanterade hon helt odramatiskt. (Vinkeln var ju allt annat än smickrande... men en sådan här milstolpe måste ju förståss dokumenteras ändå!!!) Så spännande det ska bli att få se hur denna trevliga fröken utvecklas framöver!!!

Här var Litlamin bara något dygn gammal! Hon föddes när vi var uppe i Gällivare och tävlade hos Bifrost - Lára passade förståss på när det var nästan folktomt hemma på gården. Men tänk vad tiden går fort!!!

Halvbrorsan Dinni (e Démantur) visade sig ha samma positiva och lugna inställning till hanteringen - så även han fick avsluta dagens lilla träningspass (på totalt ca 10 minuter) med att ha ryttare på ryggen för första gången. Inom kort kommer även en tredje Démanturavkomma till Sylvia för inridning - så jag kommer att ha möjlighet att följa en trio från första parkett. Det blir riktigt intressant och spännande!!!

Inga kommentarer: