lördag 3 maj 2014

Vi provar vidare - Ástund Royal Plus

Lára ser väl inte direkt road ut... sadlar är ju något av det värsta hon vet (i tuff konkurrens med en HEL del annat visserligen...) Fast hon gillar när matte väl sitter i sadeln - DET är istället det bästa hon vet!!!

Idag testade vi en Ástund Royal Plus som tydligen är Ástunds kortaste modell. Precis som Eponan igår låg den bra på henne när hon stod stilla. Visserligen trampade jag den lite till vänster (som jag gör med alla sadlar... jobbar på saken men det är verkligen inte lätt!) men förutom det så låg den där den skulle även efter ridpasset.

Vi red hela träningspasset på ridbanan i kväll. Jag tyckte att Lára kändes väldigt avslappnad och rörlig i ryggen med den här sadeln! För min egen del gjorde dock de stora knästöden att det blev ovanligt tydligt hur stel jag är i mina höftböjare... måste verkligen stretcha ÄNNU mer!!!

Var extra nöjd med den ökade tölten i kväll - den mest mjuka och lösgjorda vi presterat tror jag! När jag satt av var jag som vanligt mycket nöjd med min häst. Och dessutom mycket nöjd med sadeln. När jag sedan tittade hur avtrycken på schabrakets undersida såg ut så blev jag åter konfunderad... Hur skulle jag egentligen tolka dem?!

Men i morgon ska jag rida med min egen sadel och vitt schabrak - då får jag ju besked om hur det INTE ska se ut i o m att jag vet att den trycker på ryggmusklerna. Sedan har jag ett par andra sadlar att prova också.

Våren kom ju VÄLDIGT tidigt i år - det enda som verkar försenat är aprilvädret, som verkar komma först nu i maj...! Idag var det soligt och riktigt varmt - men under kvällen har det snöat i flera omgångar och så här såg det ut i Mariebäck vid 21-tiden när jag kvällsfodrat! Plötsligt vinter igen!!!
 :-O 

Inga kommentarer: