söndag 11 maj 2014

Midurs SM-kval: finaler

Från uttagningen i Fyrgång V2 på lördag - när Lára "hittade" lite ökad tölt igen.

Uppenbarligen läste någon i beslutande position på SMHI mitt blogginlägg från lördagen och insåg missen avseende vädret - för till idag hade de ordnat flera grader varmare, varken regn eller snö och t o m sol bitvis!!! Bra där SMHI - fast till nästa år får ni jobba lite mer på er timing - vi vill gärna ha finvädret redan fr o m fredag em!!!

Inför vår A-final i tölt T3 var frågan om vad Lára skulle vara på för humör... Skulle hon åter ha lagt den ökade tölten på hyllan, som inför uttagningen? Det visade sig inte vara så illa - som tur var! Fast vi var ju inte ens i närheten av vad vi presterat på träning under de senaste månaderna... Sylvia vann förståss finalen på fantastiska Hremsa (detta var bara Hremsas andra tävling - och ändå var de bara tre hundradelar från att klara kvalgränsen till SM!) och Elisabeth & Démantur kom på andra plats med A-klasspoäng! Så med tanke på motståndet var jag nöjd med vår fjärdeplats - men poängmässigt borde vi ha kunnat prestera BETYDLIGT bättre än vad som var fallet...

Och man kan väl säga samma sak om eftermiddagens B-final i fyrgång, då Lára kändes matt och jag inte fick henne att ta i ordentligt med bakdelen i någon av gångarterna... Fast vi fick faktiskt en 6:a i skritt vilket definitivt kändes som en bedrift på "taktande tanten"!!! Men kanske var det just p g a att hon kändes så matt i övrigt?! Utan andra ekipage i bakhasorna när det var dags för galoppen hade hon dessutom tid att lyssna på mig och därmed blev galoppfattningen klockren - synd bara att den inte var det igår för då hade vi ridit A-final idag istället. Men, men, man får fokusera på det som går bra!

Om Lára kändes matt i B-finalen så var det i alla fall inget mot hur hennes matte kände sig efteråt... Under natten hade värken hållit mig vaken så länge - trots en ENORM trötthet - att jag tagit det radikala beslutet att denna tävling skulle bli den enda för oss i vår. När min kropp är i så här dåligt skick behöver jag väl inte utsätta mig för fler sådana här påfrestningar?! Jag funderade t o m på att vi skulle stryka oss från söndagens finaler, men insåg att jag ändå skulle behöva åka till Boden på morgonen för att lämna ett gäng priser som låg i min bil. Och när jag ändå lyckades ta mig ur sängen på söndagsmorgonen så kunde jag ju lika gärna "ge järnet".

Men fortfarande en timme efter finalen pulserade det våldsamt i mina ben och jag var yr av trötthet ytterligare flera timmar efteråt. Som tur var hittade jag en stol att låna vid banan så jag kunde sitta där och ta igen mig under de sista klasserna. Medan jag med tacksamhet tänkte på att tävlingen i alla fall gick på hemmaplan - att köra hem Lára ända från Skellefteå vet jag inte hur jag skulle ha fixat...

Så när jag skriver detta är beslutet fattat: det får vara färdigtävlat för mig och Lára för den här säsongen. Det känns VÄLDIGT konstigt, med tanke på att Vindurs vårtävling i Ragvaldsträsk brukar vara det första jag skriver in i kalendern efter nyår... Men så risig som min kropp varit i vinter och tyvärr blev direkt igen efter hemkomsten från den välgörande vistelsen i Mexicos värme, så är det nog faktiskt dags att ta en "time out".

Lára och jag har ju så jätteroligt tillsammans när vi tränar hemma till vardags och det kräver ju inte alls samma ansträning av mig. Jag får fokusera på det framöver så får vi se hur jag mår i höst - om det blir tävling i Skellefteå för oss då. Men sedan är det väl som Sylvia säger att mitt behov av ny häst kommer allt närmare... Vilket känns som dålig timing med tanke på att Litlamins inridning inte ens är påbörjad. (Jag vill ju dessutom inte köpa en häst som bara är grundinriden, utan lite mer tränad så att jag med större säkerhet kan avgöra att den kommer att vara tillräckligt "snäll" mot min kropp.) Och i o m helgens fantastiska tävlingsprestationer flyttades Hremsa dessutom från "allt är till salu om bara pengarna är de rätta" till "inte till salu oavsett pris"...

Under helgen har jag i alla fall kunnat glädja mig åt MÅNGA fina prestationer av mina medtävlare och klubbkamrater! Som höjdpunkt måste ändå nämnas att Elisabeth och Démantur faktiskt vann A-finalen i fyrgång före Sylvia och Hremsa! Härligt att se hur samspelta Elisabeth och D blivit!!! 

Inga kommentarer: