tisdag 6 maj 2014

Invigningsdags!

Har man varit så MODIG att man vågat gå på akupunktur så måste man förståss få en belöning, så det blev en ny tekanna till samlingen!!!

Men inte nog med det, jag fick DESSUTOM en härlig ridtur på Lycko-Lára:n idag!!! Använde min egen sadel och ett vitt schabrak för att kunna jämföra avtrycken från denna - som bevisligen inte passar - med avtrycken från de andra sadlarna jag provat/provar.

Vi red bilvägen mot Avan och tränade både galoppfattningar (från trav) och övergångar galopp-tölt. Lite ökad tölt och lite arbetstempo också - för att underhålla den explosiva muskelstyrkan (eller hur nu massör-Tomas formulerade saken) inför tävlingen. På hemvägen blev det sedan skrölt och trav, varvat med den där SVÅRA tävlingsskritten (då man av någon anledning ska fortsätta skritta ÄVEN fast matte håller tygelkontakt...!!!)

Redan under ridpasset kunde jag ju konstatera att sadeln trycktes framåt när vi galopperade. Det började jag märka i vintras och det var ju faktiskt första tecknet på att den inte längre passade. När jag sadlat av kunde jag ju också se på schabrakets undersida att det var väldigt tydliga smutsavtryck längst bak där pälsen också nöts bort. No surprises - men bra att ha något att jämföra med när jag provar andra sadlar!

På väg hem från stallet kunde jag konstatera att jag efter både jobb och ridning ändå kände att jag hade energi kvar - det var länge sedan sist! Och nu efter middagen känner jag mig fortfarande riktigt pigg - det där med akupunktur verkar inte vara så dumt!!! 

Inga kommentarer: