torsdag 8 maj 2014

Legat lågt - och blivit akupunkterad igen

Idag har tyvärr värken hållit mig hemma från jobbet... alltid lika trist... Men ett sms från Elisabeth på morgonen med bild på en sovande Lára i stohagen piggade förståss upp tillvaron! Och jag kunde konstatera att dagens tävlingsförberedelser fokuserades på mental uppladdning -  både för min häst och mig!

Besvikelsen över att jag inte klarade av att jobba idag var i alla fall bra motivation inför min andra akupunkturbehandling, vilken var inbokad till kl 16 idag. Och så här efteråt kan jag konstatera att jag överlevde även denna gång! Förra gången gjorde nålarna som sattes i SI-lederna rejält ont, men det var mycket lindrigare idag.

Mycket lindrigare har också kroppens reaktioner efteråt varit. I måndags fick jag sådan kraftig yrsel att jag blev "sjösjuk" så snart jag rörde mig och dessutom ENORMT trött. Idag blev jag också trött, men inte alls lika "däckad" som sist. Förra gången ville sjukgymnasten "mjukstarta" med bara fem nålar (en i huvudet, två i axlarna och två vid SI-lederna) och eftersom jag fått så kraftiga reaktioner efteråt satte hon bara fem - på samma ställen - idag också. Sedan är väl tanken att successivt öka antalet nålar beroende på hur jag reagerar på behandlingen. Jag har två behandlingar inbokade nästa vecka också - men egentligen borde det visst vara tre så ifall hon får återbud från någon annan i början av veckan så ska jag få en tid då också.

Nu MÅSTE i alla fall kroppen skärpa till sig några dagar framåt, för i helgen har vi ju halva vår tävlingssäsong med Midurs tävling i Boden! I morgon kväll är det dags att transportera hästarna till travet och låta dem titta på banan när det är staket runt om m m. Något regelrätt tränande ska det inte bli för vår del dock. I o m att vi redan hunnit träna på ovalen flera gånger satsar jag f f a på skrölt med lång hals runt banan i morgon. För att förhoppningsvis lyckas hålla Lára avslappnad och på bra humör inför helgen! Vill ju verkligen INTE ha henne så arg som hon var när vi red kurs för Sylvia nyligen...

Inga kommentarer: