fredag 2 maj 2014

Kärlekskrank Lára provar sadel

Idag fick Lára och jag prova Sussi och Aris sadel - en Ástund Epona! Sylvia hjälpte mig att kolla att den låg bra på Láras rygg vid stillastående. Och för att förhoppningsvis få en uppfattning om den skavde på ryggen under ridningen sadlade jag sedan med ett vitt schabrak.

Vi började på ridbanan med uppvärmning i skritt, trav, skrölt och tölt. Red sedan ut och "kände" på både arbetstempo och ökat tempo. Å ena sidan ville jag ju få ett bra test av sadeln men å andra sidan hade massören sagt att vi skulle ta det lite lugnt idag, så jag red ingen längre sväng. På hemvägen varvade vi skritt och långsam tölt med lååång hals.

Hela ridturen tyckte jag att sadeln var riktigt skön att rida i och både knästödens placering och storlek passade mig mycket bra. Men tillbaka i stallet blev det lite mer komplicerat... undersidan av schabraket hade tydliga smutsmärken från sadeln och jag tyckte att det var aningen mörkare vid bossarnas bakre del - alltså där hennes nuvarande sadel nöter på pälsen...

Det blir att leta fram fler vita schabrak och prova fler sadlar - för att kunna jämföra! Bl a ska jag förståss rida med min egen sadel så att jag får "facit" på hur mycket smuts som definitivt är "för mycket". Dessutom har jag tillgång till två andra Ástundmodeller och en Hilbar Royal som jag kan få testa. Håll tummarna för att jag snart hittar en sadel som passar - för bara det bästa är förståss gott nog åt Lycko-Lára!

Fast Lycko-Lára själv är mest fokuserad på sitt kärleksliv just nu... Hon brunstar för fullt och idag var det så illa att hon inte ens kom när jag ropade på henne i hagen! :-O  Hon piper och pinkar och längtar såååååå efter lite kärlek... vilket inte är så lätt att få när man går i en flock med enbart ston...! Fast Hrissla ställer upp och försöker pipande betäcka henne - när Lára för en gångs skull låter någon annan häst komma nära. Man får väl säga att det finns endel vidsynta hästar i Mariebäck: Démantur som under sin tid som hingst helt tappade koncepten när han såg en riktigt knubbig vallack och ston som försöker betäcka ston. Riktigt modernt, skulle man kunna säga!

Inga kommentarer: