fredag 23 maj 2014

Glitter och glamour på Näringslivsgalan i Luleå 2014

I dag var det ingen "vanlig dag på jobbet" direkt... det var nämligen dags för Luleås Näringslivsgala! Det hela inleddes redan på förmiddagen med de första prisutdelningarna varvat med intressanta (och GRYMT roliga) föreläsningar av både Karin Adelsköld och "rockstjärneprofessorn" vid Handelshögskolan i Stockholm Micael Dahlén. Alltid lika fantastiska Charlotte Lindmark var konferencier. Akt 1 avslutades med lunch på Marcus Samuelssons Kitchen and Table. P g a att programmet dragit ut på tiden fick jag dock kasta i mig den goda maten på tre minuter för att inte bli (allt för) sen till min akupunkturbehandling.

Hann hem och vila en stund efter behandlingen innan det var dags att klä om för kvällens begivenheter. Först hade vi på Handelsbanken bjudit in drygt 100-talet gäster till "förmingel" i banklokalen. Och sedan inleddes själva galan med ett mingel för alla 800 gästerna. Festlokalen var nya Luleå Energi Arena.

Kollegan Ellinor och jag i galastass! Till höger om mig skymtar Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke i orange.

Under kvällen fick vi - förutom prisutdelningarna - avnjuta en fantastisk meny komponerad av stjärnkocken Paul Svensson. Jag hade dessutom oerhört tur med min bortsplacering genom att jag bl a fick sitta med två av de anställda i delikatessbutiken på Hemmagastronomi, så ni kan ju gissa om jag jag tog chansen att prata mat?!!

När det var dags för galans finaste pris "Årets företagare" höll jag förståss tummarna extra hårt för Elisabeth som var en av tre nominerade! Tyvärr fick hon inte priset - men redan att bli nominerad i en sådan ansedd kategori är ju att vinna!

Precis som tidigare år avslutades galakvällen med en överraskningsartist och i år var det Agnes som stod för underhållningen! Men för min del fick det räcka med de tre första låtarna innan jag tyckte det var dags att gå hem. Efter mer än en  "heldag" tyckte jag att kroppen hade gjort sitt. För två veckor sedan hade jag aldrig orkat med detta - så nog har definitivt akupunkturen börjat ha effekt!

När jag gick ut i den ljusa försommarkvällen var det fortfarande så varmt att extremt frusna Anna kunde gå baraxlad! Och när jag en stund senare klev ur bilen hemma möttes jag av den ljuvligaste doft - då de första häggblommorna precis slagit ut!!!

Inga kommentarer: