onsdag 4 september 2019

HUR vet man att det snart är dags för höstens första Atlikurs?

...det är plötsligt trängsel på ridbanan...!!!

Två dagar kvar till kursen...och eftermiddag var vi FYRA ekipage som tränade på ridbanan! Det kanske inte låter mycket för er andra. Men vi är ju inte så många i stallet, vi är i stallet olika tider och f f a rider de flesta av oss inte särskilt ofta på ridbanan, så när jag väl är där har jag den oftast för mig själv. Fast inte idag då! Och även idag gick vi lite "omlott" - så det var som mest tre ekipage på banan samtidigt. 

Efter att ha tränat på banan två dagar i rad redan var jag egentligen lite tveksam till om det skulle bli ett sådant pass även idag - för sedan blir det ju fem pass på ridbanan för oss i helgen.... Men med hårt underlag och grovt vasst grus längs bilvägen och dessutom första veckan på älgjakten så skogen var antagligen full av jägare - så kändes tillslut ridbanan som det bästa alternativet. Och det skulle visa sig vara ett bra beslut!

Precis som igår inledde jag redan i skrittuppvärmningen med att låta pisken nudda höger bak, med förhoppningen att kunna "tona ner" Hamingjas reaktioner även där. Fortsatte på samma sätt i tölt på volt och ganska snart frustade hon riktigt avslappnat - TROTS pisken!!! 

Igår tände hon till REJÄLT när jag plötsligt bad om samling från marken, så jag såg till att vi fick jobba med det också idag. Men nöjde mig efter en långsida i vardera varvet. Efter omsadling satt jag upp igen för att "känna lite" på den samlade tölten. Började i det lättare vänstervarvet och fick till en riktigt bra känsla - och Hamingja hanterade mina "pet" med pisken riktigt bra! 

När jag sedan bytte till det svårare högervarvet kom betydligt större reaktioner på pisken, redan i den samlade skritten. Och snart blev hon så där "speedad" som hon kan bli när jag petat på henne med pisken, så jag fick först äga mig åt att (försöka) göra halt. Och det tog en lång stund och många försök innan hon lugnade ner sig tillräckligt för att stå stilla. I o f s är det ju bra att ha lite problem när man rider kurs - för då får man proffshjälp att lösa dessa! Men jag kan tänka mig många saker som jag hellre ägnar en helgkurs åt än just att göra halt...! Så jag var VÄLDIGT glad åt att jag bestämt mig för att träna på banan idag ändå!

Sedan vi fått halterna att fungera red vi lite tölt i höger varv också, men jag nöjde mig med en lägre grad av samling. Och när hon kändes avslappad i tölten fick hon börja sträcka ut och varva ner i tölt på volt. Efter en omgång stretching fick hon sedan gå ut i hagen och belöna sig själv med att rulla sig riktigt grundligt! I morgon blir det vilodag för Hamingja och PÅ FREDAG FÅR VI RIDA KURS!!!

Inga kommentarer: