måndag 31 augusti 2015

Äntligen måndag!!!


 Malin skrittade ut på Lára idag - svårt att säga vem av dem som var mest glad!!! 


Hamingja och jag red "Midsommarrundan" (utan avstickare till galoppbacken) idag och förutom ett par lite längre skrittpauser höll vi ett ganska högt tempo i trav, galopp och tölt. I uppvärmningen vill hon ju helst sträcka ner nosen i backen, men jag höll kvar henne i en högre form samtidigt som jag böjde halsen åt höger - då tog hon trav direkt! Andra hästar kan man "släppa ner i trav" - men inte min lilla fröken...!

Det blev en hel del terrängridning även idag och det märks verkligen mer och mer hur roligt hon har börjat tycka att det är! Superbra träning är det ju också för henne som behöver mer muskler över hela kroppen! Mitt under ridturen ringde min mobil - det visade sig vara pappa som behövde lite datorsupport. Det var ändå dags för en av dagens skrittpauser, så jag tog mig tid att hjälpa honom. Och kunde konstatera att det numera känns tryggt att svara i mobilen även på Hamingjas rygg! Det gjorde det verkligen inte för några månader sedan... men vår relation utvecklas hela tiden åt rätt håll!!!

När vi ridit (nästan) hela rundan och kom ut på vänplanen igen var det dags för en sista kraftansträningen då jag samlade henne i arbetstempo tölt en stund innan hon fick avsluta i sin favorittölt med nosen i backen. Efter flera ridpass i rad med mycket terrängridning är det snart dags för ett träningspass med fokus på samling och arbetstempo tölt - och nu har vi ju också "grundat" lite för det!

STORA lillebror Hektor kikar fram över Hamingjas rygg!

Inga kommentarer: