lördag 15 augusti 2015

Lördagsmys!

"Häääärligt!!!" tycker Hamingja.
Och så mycket som hon rullar sig skulle man nästan kunna tro att hon var skimmel (vit)!!!

I kväll blev det lördagsmys med mina härliga hästar! Först red jag Hamingja på en riktig omväxlande tur! Började med tölt längs bilvägen mot Avan men redan efter första lilla backen tog vi in höger och följde skogsvägen som går en bit upp på bergssidan parallellt med bilvägen tillbaka. Efter att ha varvat mellan höger och vänster galopp skrittade vi förbi jaktstugan tillbaka ner på bilvägen. 

Sedan blev det "Reynir-tölt" längs vägen bort till korsningen vid sjön. Då fokuserade jag på två saker: dels att Hamingja skulle hålla lite längd på halsen och dels att matte skulle slappna av i axlarna. Det senare är SVÅRT - en del i min sjukdom är ju att jag så lätt blir spänd i musklerna och sedan inte kan slappna av igen - men sedan jag började fokusera på detta lyckas jag ända sakta men säkert liiite bättre i alla fall!

Efter att ha skrittat på minivolter i korsningen vid sjön inledde vi hemvägen i skritt på hellånga tyglar. "Sköööönt!" tyckte Hamingja som verkligen slappnade av och sträckte ut hela låååånga halsen! Det blev en lång skrittpaus innan vi tog oss an samlad skritt och arbetstempo tölt. När matte dessutom hade "tagit i med hårdhandskarna" (d v s smackat en gång) bar hon verkligen upp sig bakifrån och kom upp ordentligt med bogarna. Det är inte så långa sekvenser vi får till det - men tillräckligt för att matte ska bli ordentligt "Haminga-hög"!!!

När hon sedan fått sträcka ut överlinjen riktigt ordentligt i långsam tölt en stund kunde fröken t o m tänka sig att trava lite, fast jag inte ens bad om traven från en volt! Plötsligt händer det! Men sedan dök det upp en bil och då blev det tölt igen... 

Lára skyndade fram till grinden när hon såg oss komma in på gården - det var ingen tvekan om att hon tyckte det var hennes tur nu! Och The Queen fick sin vilja igenom! Vi skrittade också ner till bilvägen och tog vänster mot Avan. Men sedan red jag ner i terrängen på vänster sida av vägen och följde bäcken. Oj, vad Lára njuter av att få komma ut och röra på sig lite!!! Och matte njöt av att se sin glada häst!!! Dessutom porlade bäcken så mysigt i bakgrunden - det ljudet skulle man kunna spela in och ha som "avslappningsljud" när man vill somna!

När Lára och jag kommit till det ställe där vi brukar rida upp på bilvägen igen för att fortsätta mot Avan vände vi istället och red samma väg tillbaka. När vi nu  måste hålla oss till skritt kändes det SÅ mycket mysigare att vara ute i terrängen! Till veckan ska veterinären vara tillbaka från sin semester och då hoppas jag få klartecken att börja låta Lára tölta lite också!

Sammanfattningsvis en RIKTIGT mysig lördagkväll med hästarna! Och när jag nu sitter och skriver detta känner jag redan att jag längtar efter att få rida igen! Tala om beroendeframkallande - och bättre "drog" finns inte!!!

Inga kommentarer: