söndag 2 augusti 2015

Till världens ände med Sylvia och Hremsa.

Mattes FINA Lára!!!

I Mariebäck kom alltid lika positiva Lára mig till mötes i hagen: "Ska vi rida idag??!!!" Tyvärr var det ju inte så, men inom den närmaste veckan får vi i alla fall provsvar som visar hur hon egentligen mår. Fram till dess får hon nöja sig med lite pyssel, att få hönäten påfyllda m m. Hon har faktiskt hunnit sätta lite vinterpäls redan - men det är säkert en reaktion på att hon inte varit riktigt frisk. Kanske påskyndat av det osedvanligt kalla och regniga vädret också... Förvåningen var STOR när jag hörde att Luleå vunnit en förkrossande seger i solligan den senaste veckan! Och när chocken börjat lägga sig började man ju undra hur vädret i så fall varit i resten av landet...?!! :-O

När jag hämtade upp stoflocken från betet (jo, jag kallar den fortfarande för "flocken" trots att den bara består av tre hästar just nu...) hittade jag också en tappsko. Och - kors i taket - det var INTE Hamingjas! Istället var det Litlamin som trampat av sig en sko den här gången - och det kändes faktiskt rätt bra att det någon gång händer andra hästar också...! Fast det var ju otur för Litla - annars skulle Sylvia ha börjat om att rida henne efter sommarledigheten just idag. Det var en MKT otålig och besviken liten fröken som parkerade vid grinden när hon lämnats kvar i hagen - mamma Lára upp i dagen!

Hremsa hade däremot alla skorna på, så för henne var det nu slut på sommarlovet. Och när vi fick sällskap ut med Sylvia och Hremsa kunde jag konstatera att det faktiskt (just nu) var lillasyster Hamingja som var den mer vältränade hästen! Vi red bilvägen bort mot Alviksträsk och för att det inte skulle bli allt för jobbigt för Hremsa tyckte Sylvia att vi skulle vända i korsningen vid sjön. Och jag påminde om att vi ju faktiskt ridit till världens ände - så det var ju inte en jättekort ridtur i alla fall!

I morgon blir det vilodag för Hami - men på tisdag hoppas jag på ridning igen. Jag längtar redan!!!

Inga kommentarer: