söndag 16 augusti 2015

Hamingja upptäcker ett parallellt universum!!!

Nästan hela det glada gänget från dagens HÄRLIGA ridtur i : Annelie och Fina, Agnes och Robur, Madde och Penni, Johannes och Bjarkur, jag och Hamingja samt Sussi och Háleggur. Bara Gunilla och Saeta saknas på bilden.

Idag hände det nämligen MYCKET spännande saker! Hamingja och jag tog färjan för att vid Holmen (där Miduriterna Agnes och Gunilla bor) sammanstråla med ett gäng för att rida ut tillsammans! Ännu en spännande erfarenhet för lilla Hamingja som inte ens har vetat om att det finns någon värld utanför Mariebäck!


När Hamingja klivit ur transporten och såg sig omkring med STORA ögon kunde hon dock ganska snart konstatera att hon nu hamnat i ett parallellt universum, för här träffade hon Sussi (bilden) och Madde som båda hade sina hästar i Mariebäck tidigare, samt Agnes, Gunilla och Annelie som brukar rida kurs i Mariebäck!

I täten nyblivna Svenska Mästarna i T2J: Agnes och Robur!!!

 Gunilla och Saeta

Det tog inte lång stund att konstatera att det jag hört innan om deras FANTASTISKA ridvägar verkligen inte var någon överdrift! Vi var ute i nästan två timmar och hann med låååånga galopper och massor av tölt. Och Hamingja imponerade verkligen på matte! Trots att det var hur mycket nytt som helst på en gång blev ridturen hur odramatisk som helst! De tidigare problemen med att hon så lätt blivit rädd för andra hästar så snart de inte skrittat märktes t ex inte över huvud taget - trots att vi aldrig tidigare ridit med så här många andra ekipage samtidigt! 

Och när de andra red ut i en liten sjö överträffade Hamingja verkligen sig själv! Med moraliskt stöd av Gunilla och Saeta vågade hon sig tillslut ner i vattnet och följde efter de andra - trots att hon tyckt det varit så oerhört obehagligt med allt blött och vi aldrig haft tillfälle att gå ner i så här djupt vatten tidigare! Vilken TUR att Sussi hade närvaro nog att fota oss så att det finns bildbevis!!!

Efter ridturen fick Hamingja låna en hage, där hon ägnade sig åt att flirta med Bjarkur på andra sidan staketet. Det verkade uppstå en ömsesidig attraktion där! Under tiden satt vi ryttare ute i solen och njöt av gott fika - och alla var vi eniga om att detta måste vi göra om fler gånger!!!

Tack vare att Johan dök upp och fotade oss innan vi red iväg har jag MASSOR av fina bilder från idag - fler kommer här i bloggen framöver. 

Inga kommentarer: