fredag 7 augusti 2015

HÄRLIGT pigg och glad Lára!!!

Eva är glad  och Lára är JÄTTEGLAD!!!

När The Queen äntligen får lämna sin "husarrest" måste man ju slå på stort och kalla in "mellanöstern-falangen"!!! Eva var glad över att få sitta på en hästrygg för första gången sedan i påskas, men gladast var förstås Lára!

Hamingja och jag skrittade tillsammans med dem genom skogen bort till Torrbergsvägen och det var verkligen härligt att se hur nöjd Lára var - trots att hon inte fick springa! Med spetsade öron gick hennes huvud hela tiden från sida till sida för att kunna kolla in allt jätteroligt och spännande (typ träd, buskar, stenar...) vi passerade! En tydlig kontrast till Hami som gick snett bakom Lára, med öronen lojt hängande ut åt sidorna och uppenbart njöt av att någon annan höll koll på alla faror...!

Framme vid Torrbergsvägen delade vi upp oss, eftersom Lára bara får skritta ännu medan Hamingja behöver jobba ordentligt. Hami och jag följde grusvägen till vänster i snabb tölt. Jag hade inte tänkt rida så långt, men det var ju så roligt så jag tänkte hela tiden "bara lite till". Redan efter en stund hade jag börjat aktivera hennes överlinje i det högre tempot - så att hon fick jobba både med flåset och musklerna. Och strax innan vi kom fram till vändplanen där vägen slutar var hon faktiskt tillräckligt trött för att frivilligt gå över i trav - på rakt spår! Det har ALDRIG hänt förut!

Hemvägen inleddes med en längre skrittpaus innan jag övergick till tölt i ett lägre tempo och med betydligt mer samling. Och efter lite inledande protester var Hamingja med på noterna, även om man märkte att det var rejält jobbigt för henne. När vi åter sammanstrålat med Eva och Lára skrittade vi tillbaka genom skogen hem till stallet. Vid det här laget var Hamingja rejält trött, medan Lára förstås bara blev mer och mer upplivad, så Eva fick gång på gång göra halt och invänta "bromsklossarna" som hamnat på efterkälken.

Så HÄRLIGT det är att få se sin lycko-Lára så pigg och glad igen! 

Inga kommentarer: