tisdag 11 augusti 2015

Styrketräning!

Här om veckan behövde gräset utanför traktorgaraget klippas. Ett hårt jobb, men några måste ju göra det så Hremsa (skymd), Litlamin och Hamingja ställde upp!

Idag ägnade Hamingja och jag oss åt styrketräning - d v s samlat arbetstempo tölt - på ridbanan. Ofta blir det så att jag i stor utsträckning jobbar med en sida/ett varv i taget. Men idag försökte jag växla mer mellan varven för att på så sätt "få med mig" en bra känsla från ena varvet över i det andra.

Tyckte också att jag fick till en högre grad av samling i högervarvet än senast. Den största bärigheten kom dock även nu i vänster varv. Därmed blev det förstås också det mest ansträngande för Hamingja och när jag höjde svårighetsgraden lite till genom att styra in på volt i vänster varv tyckte hon att det fick vara nog. Hon bet tag i bettet och gjorde ett försökt att dra iväg - och det var bara med allra minsta möjliga marginal jag lyckades behålla kontrollen. PUH!

Men sedan accepterade hon mina hjälper och bjöd på riktigt trevlig tölt med hög bärighet när hon kändes hur mjuk och lösgjord som helst! Hon fick MASSOR av beröm förstås - och jag var SÅ nöjd med att dagens "frispel" fick sluta med en reaktion som jag kunde belöna!!! Efter detta fick hon sträcka ut i tölt på hellånga tyglar på volt - och det var ingen tvekan om att det uppskattades för hon frustade verkligen oavbrutet! Och ett mkt positivt besked att hon som nyss varit så ARG så snart kunde slå om till "mkt nöjd och avslappnad"!!!

Hamingja - och matte - fick alltså jobba rejält idag. Men Lára fick en vilodag. Det var visserligen den andra i rad, men innan dess hade hon ridits (skrittats) tre dagar i rad så jag tyckte inte jag behövde ha dåligt samvete över det. I morgon kommer hovslagaren för att sko henne och innan dess hoppas jag hinna rida båda mina fina hästar!

Inga kommentarer: