onsdag 3 april 2013

Triangelmärkt


Idag var jag på "veterinärbesiktning" på företagshälsovården. Innan jag gick dit misstänkte jag att jag skulle bli "utdömd"... och mycket riktigt.... Man skulle göra ett konditions- och ett styrketest (blodprover m m blir i morgon) och flera av styrkeövningarna vågade jag inte försöka ens. I ett fall sa t o m han som höll i testet: "Den här övningen tycker jag inte du ska utsätta din kropp för!" Men på den positiva sidan var i alla fall att jag hade riktigt starka rygg- och magmuskler.

Den testansvarige visade sig faktiskt ha riktigt goda kunskaper i ryttares fysik och berättade bl a att han gjort tester med pulsklocka som visat att ett intensivt ridpass ger lika hög puls som om man åker skidor t ex. Konditionstestet visade också att min hjärta var lika vältränat som en skidåkares dito! Men tydligen var inte "konditionen i resten av kroppen" alls bra - vilket enligt honom hänger ihop med att man under ridningen inte rör särskilt mycket på armar och ben (utan istället fokuserar på att röra dem så lite som möjligt.)

Jag skulle alltså behöva komplettera ridningen med någon ytterligare motionsform som också är tillräckligt "snäll" mot min kropp för att inte förvärra värken. Verkligen lättare sagt än gjort... Han hade ingen lösning på rak arm, men lovade att återkomma när han funderat på saken. Det blir intressant - själv har jag ännu inte lyckats komma på något eftersom jag i princip har ont överallt...

Senare under dagen fick jag dock tips av en kollega om att jag skulle kunna testa crosstrainer - och det lät ju intressant! Ska se om jag hittar någon som har en som jag kan få testa för att se om kroppen tål den.

När jag berättade för Johan att jag blivit utdömd på veterinärbesiktningen sa han mycket bestämt att han minsann för länge sedan fattat beslutet att det var triangelmärkning och behålla mig som sällskap som gällde. Skönt! 

Inga kommentarer: