fredag 5 april 2013

KG:s hjälteepos!!!

När jag satt på jobbet idag kom ett sms från Yvonne: "KG håller på att skotta fram din hästtransport, så Johan kan ägna sig åt jobbet!!!!" WOW - säger jag bara! Och Johan blev nog ÄNNU gladare än jag t o m!!! 

När jag dök upp i Mariebäck på eftermiddagen hade det visat sig att KG:s idoga handskottande ändå inte räckte för att transporten skulle kunna dras loss med fyrhjulsdriven bil... Men m h a traktorn och dess snökejdor kunde den tillslut lämna sin vinterparkering.


I den här gropen stod det nyss en Lára-limousin...!!! 

Så fantastiskt bra det känns att ha transporten lätt- tillgänglig igen! Jag passade på att träna på säkerhets-kontroll av transporten (och kunde konstatera att lampan i höger blinkers gått sönder sedan jag använde den sist.) 

När jag ändå höll på backade jag också lite "kors och tvärs", runt hörn och andra hästtransporter, för att fräscha upp kunskaperna lite. Det är ju faktiskt ganska många månader sedan jag körde transport senast i o m att vi har lyxen att ha både Atlikurser och veckolektioner hemma i Mariebäck! Samtidigt log jag lite åt tanken att jag till skillnad mot vad som kommer att gälla under uppkörningen inte hade någon trafikinspektör som jag kunde uppmana att gå ut och hålla koll på trafiken när jag skulle backa. För det är ju så mycket trafik i Mariebäck en vanlig fredag eftermiddag... eller inte! ;-)

Alltså STORT TACK till bussige KG som gjorde en sådan insats idag!!! Och lika STORT TACK till Yvonne som "lånade ut" sin make till detta projekt!

Edit:  måste ju tillägga att Lára och jag fick oss en ridtur också i det UNDERBARA vårvintervädret!!! Inledde på en lerig och tung ridbana med skritt på riktigt, riktigt små volter och trav på betydligt större - samt längs spåret.

Red sedan i skritt på en liten fyrkant i vänster varv och utåtställd häst där jag vände in m h a vikt och ytterhjälper i hörnen. När jag på detta sätt fått både höger bog och vänster bak "på plats" övergick jag till att göra samma övning i långsam tölt till dess en låååång hals visade att hon var mellan hand och skänkel.

Efter detta red vi ut en sväng också - mot Avan - och tränade intervaller i samlad tölt varvat med skritt på lång tygel. Lára har väl länge hävdat att hennes matte inte är helt tillräknelig... och nu fick hon verkligen vatten på sin kvarn när människan fick för sig att SKRITTA uppför en typisk galoppbacke!!! Ja, ni hör ju själva - det är väl antagligen olagligt t o m?!!!

På hemvägen blev det ÄNNU mer samling i tölten innan Lára ÄÄÄÄÄNTLIGEN fick gasa på lite också. Och då var det ju väldigt tydligt att vi alldeles för sällan tränar ökad tölt... det blev mycket "skutt, skutt, hopp, hopp" innan Lára hittade flytet och tog i mer jämnt bak. Problemet är väl att jag aldrig tycker att jag är tillräckligt "färdig" med det korta tempot... utan hela tiden känner att vi ska bygga mer muskler där och ännu mer muskler... Men det är väl bara att inse att vi aldrig kommer att bli "färdiga"...!!!

Jag måste helt enkelt få som rutin att jag även planerar in ridpass där vi främst fokuserar på den ökade tölten...(det är ju bara det att det alltid finns så MYCKET som jag vill träna på!!!) Men varför inte börja vårt "nya liv"direkt och satsa på högt tempo redan i morgon?! 

Inga kommentarer: